Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Algjeri: Ministri i jashtëm i Egjiptit i ‘pa dëshiruar’

Prizren Post | 17:14 - 05.01.2014

Një anëtarë i opozitës së islamistëve algjerian të dielën denoncoi vizitën e ministrit të jashtëm egjiptian Nabil Fahmi në Algjeri.

“ Populli algjerian pa dyshim nuk do të mirëpriste një ministër të caktuar nga një grusht shteti terrorist”, ka thënë në një deklaratë Ali Belhadj, zëvendës presidenti në largim i Frontit Shpëtues Islamik.

Fahmi është planifikuar të mbërrijë në Algjeri të dielën për një vizitë dy-ditore për bisedime me homologun e tij algjerian Ramtane Lamamra.

Belhadj ka thënë të dielën se do të jetë i befasuar me pritjen algjeriane të ministrit egjiptian “janë të pavetëdijshëm ndaj natyrës së regjimeve despotike që praktikojnë terrorizmin në emër të ligjit.”

Lamamra ka thënë më parë se qeveria e tij mirëpret Nabil Fahmi në Algjeri për shkak se ajo njeh shtete, jo regjime apo qeveri.

Partia e Belhadj fitoi shumicën e vendeve të kontestuara në zgjedhjet lokale në vitin 1990 dhe shumicën e vendeve në asamblenë kombëtare në raundin e parë të votimit në vitin 1991 .
Qeveria, megjithatë, anuloi raundin e dytë dhe arrestoi shumë prej udhëheqësve të grupit, duke përfshirë edhe vetë Belhadj.


Arivisti Company