Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Gjashtëmbëdhjetë vjeçarja turke që do ta ndryshoj botën

Prizren Post | 22:22 - 01.07.2013

Gjashtëmbëdhjetë vjeçarja  nga Turqia Elif Bilgin, është fituese e konkursit Shkencor  amerikan “Scientific American” me një çmim prej  $ 50,000. Elif fitoi çmimin për projektin e saj specifik, e cila arriti të krijojë bio-plastikë nga lëvorja e bananes.

Elif për dy vjet e ka studjuar këtë projekt dhe ka arritur tektika për ta pordorur më ekologjikisht plastikën që sot është problem kryesor në glob.

Zbulimi i turkes është revolucion pasi që kjo plastikë nuk është e mvarur prej derivatve të ndryshëm dhe është shumë më i përshtatshëm për mjedisin.

“Projekti im ka potencial që ti zgjedh problemet me ndontjet e shkaktuara në botë, andaj ky do të jetë vetëm fillim për ndryshimin e botës” – u shpreh Elif


Arivisti Company