Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Google me një shpikje të re

Prizren Post | 13:29 - 12.12.2015

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Google është duke zbuluar një mënyrë të re për të nxjerr gjak dhe për t’i ndihmuar pacientët me diabet që t’i matin nivelet e glukozës, bëhet e ditur sipas një aplikacioni të publikuar nga agjencia e patentave në SHBA.


I ashtuquajturi “Nxjerrja e gjakut pa gjilpërë” do të dërgonte një rritje të papritur të gazit nën presionin e një fuçi të lidhur nën lëkurë.

Nga atje, një mikro-grimcë udhëton me shpejtësi të artë dhe depërton në lëkurë. Më pas, një sasi e vogël e gjakut del nga ajo dhe thithet përmes një fuçi të presionit negativ, duke lejuar përdoruesin që të përcaktojë nivelet e sheqerit në gjak, transmeton lajmi.net.
Ndërsa kjo teknologji nuk rezulton gjithmonë në produktet aktuale, Google ka filluar të punojnë në një mënyrë të re për të përcaktuar nivelin e sheqerit në gjakun e pacientëve me diabet, me ndihmën e disa lenteve të mençura.

Google planifikon që t’i zhvillojë dhe t’i hedhë në treg këto lente të veçanta, për të ndihmuar njerëzit që të përmirësojnë kujdesin ndaj syve dhe të menaxhojnë sëmundjet si diabeti.


Bëni një koment

Arivisti Company