Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

KE ndan 96 milionë euro për hekurudha në Kosovë, Shqipëri dhe Serbi

Prizren Post | 17:42 - 04.07.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Paris – Komisioneri për Zgjerim Johannes Hahn ka thënë sot ne forumin biznesor për Ballkanin Perëndimor që po mbahet në Paris se BE do të ndajë 150 milionë euro për vendet e rajonit që do të mundësojnë lidhjet ndërmjet tyre.

Ai ka thënë se potenciali që e kanë vendet e rajonit do të shfrytëzohet plotësisht vetëm nëse zbatohen reformat në tërësi.

Kemi vendosur që ta ndajmë 96 milionë euro për tre projekte infrastrukturore në Serbi, Shqipëri dhe Kosovë. Po ashtu do të sigurojmë edhe 50 milionë euro për masa ekologjike sic është efikasiteti energjetik në ndërtesa banimi dhe hidro-projekte” ka thënë ai.


Bëni një koment