Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Kina kërkon që të ndalohet ndërtimi i rrokaqiejve sikur ky

Prizren Post | 23:39 - 13.07.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Në shkurt të këtij viti, qeveria qendrore e Kinës ka kërkuar që të ndalohen ndërtimet e “tepruara” apo të “çuditshme”.

Kërkojnë që të kalojnë në një arkitekturë që është e “kënaqshme për syrin”.

Një ndërtesë prej 12 katesh në formë tualeti është ndërtuar në provincën Henan.

Ndërtesa do të përdoret për ujë dhe energji elektrike në Kinën Veriore.

Forma duket e përshtatshme sa i përket arsyes se për çka do të përdoret mirëpo jo aq edhe për funksionet që do të kryej .

Ndërtesa ka një tas gjigand, cisternë por edhe një çati të kaltër që ngjason me ujin në tualet.

Qeveria kërkon që të përdoret më pak arkitekturë e “ çuditshme”.


Bëni një koment