Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Nis hakmarrja për Manchesterin: Avionët luftarakë sulmojnë ISIS-in me 27 sulme ajrore

Prizren Post | 13:53 - 24.05.2017

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Luftëtarët e koalicionit arritën 37 objektiva të ISIS me 18 sulme në Siri, duke zhdukur furnizimet e naftës, automjetet dhe arkat e armëve.

Nëntë sulme të tjera goditën 62 objektiva të ISIS në Irak, duke shkatërruar një sërë armësh vdekjeprurëse , përfshirë sistemet e raketave, bombave, automjeteve dhe mitralozave.

Zyrtarët amerikanë të mbrojtjes thanë se sulmet u zhvilluan si pjesë e Operacionit “Inherent Resolve”, një ofensive ushtarake për të shtypur ISIS-in në Siri dhe Irak.

‘Qëllimi yne ishte kufizimi i aftësisë së grupit terrorist për të kryer krime në Lindjen e Mesme dhe në mbarë botën’, thanë zyrtarët.


Bëni një koment