Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Një zbulim ri për HIV-AIDS

Prizren Post | 04:49 - 15.06.2013

Një studim i ri tregon se injektimi tek përdoruesit e drogave intravenoze i një sasie ilaçi të SIDË-s mund të përgjysmojë numrin e të prekurve me virusin HIV.

Studimi 4-vjeçar i publikuar në revistën mjekësore Lancet, u krye me 2 mijë e 400 përdorues të drogës në Tajlandë, persona që merrnin droga me injektim, si heroina.

Mes personave që ju dha një dozë e përditshme ilaçi antiretroviral të SIDË-s, teno-fovir, vetëm 17 nga 33 pacientët që morën hapjen qetësuese dhe të padëmshme, u prekën nga virusi HIV.

Analiza të mëparshme me ilaçin e SIDË-s tene-fovir, po ashtu ishin të suksesshme në pakësimin e rasteve të virusit HIV mes çifteve të homoseksualëve dhe heteroseksualëve, mes të cilëve njëri prej partnerëve ishte i prekur nga virusi HIV.


Etiketa:
Arivisti Company