Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Rama: Shqipëria do të dyfishojë prezencën në Afganistan

Prizren Post | 14:33 - 09.07.2016

Varshavë – Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama në ditën e dytë të Samitit të NATO-s në Varshavë, mori pjesë në sesionin e punës së kryetarëve të shteteve dhe qeverive lidhur me Misionin Mbështetës në Afganistan.

Rama në fjalën e tij theksoi vazhdimin e angazhimit të Shqipërisë përkrah Aleancës për vendosjen e stabilitetit dhe sigurisë dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të institucioneve në Afganistan.

Shqipëria, tha ai, është e angazhuar prej vitesh me trupa në kuadër të NATO-s në Afganistan dhe së bashku jemi duke investuar që Afganistani të jetë një vend i sigurt për qytetarët e tij dhe jo vetëm.

Kryeministri Rama nënvizoi se në përmbushje të angazhimeve të saj në kuadër të misionit të NATO-s në Afganistan, Shqipëria ka vendosur të dyfishojë prezencën e saj.


Arivisti Company