Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Shkencëtarët përgatiten të studiojnë Diellin me ndihmën e kometave

Prizren Post | 02:21 - 08.06.2013

Një grup hulumtuesish botoi në revistën “Science” rezultatet e një studimi të kohëve të fundit: shkencëtarët monitoruan një kometë, kur ajo po fluturonte në drejtim të Diellit në vitin 2011 me ndihmën e tre teleskopëve të vendosur në kozmos.

Duke monitoruar afrimin e këtyre trupave qiellorë, shkencëtarët shpresojnë të marrin më shumë informacion në lidhje me fushën magnetike të Diellit dhe të mësojnë se si të parashikojnë motin kozmik.


Arivisti Company