Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Stërvitje ushtarake në Turqi, pjesëmarrës 19 shtete

Prizren Post | 16:58 - 20.06.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Në këtë stërvitje marrin pjesë 19 vende në mënyrë aktive dhe si vëzhguese.

Stërvitja që mirëpritet nga Turqia zhvillohet në Komandën e Bazës Kryesore të 3-të të Avionëve në Konya.

Krahas Forcave Ajrore, Tokësore dhe Detare të Turqisë, në stërvitje marrin pjesë edhe forcat ushtarake të Azerbajxhanit, Republikës Turke të Qipros së Veriut, Rumanisë, Arabisë Saudite dhe Hungarisë.

Kurse Belgjika, Katari, Kenia, Kosova, Libani, Maqedonia, Malejzia, Polonia, Sudani, Kili, Greqia, Bangladeshi dhe Singapori marrin pjesë si vëzhguese.

Me anë të kësaj stërvitjeje planifikohet që të kontrollohet dhe të zhvillohet procesi i kontrollit të komandës në kuadër të Operacionit të Shpëtimit të personelit dhe të rritet niveli i trajnimit të pilotëve të avionëve radioaktivë, avionëve të komandimit dhe kontrollimit si dhe helikopterëve.

Stërvitja do të vazhdojë deri në 30 qershor.


Bëni një koment