Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Thaçi: Zhvillimi ekonomik në fokus të qeverisë

Prizren Post | 17:22 - 17.09.2015

“Zhvillimi ekonomik dhe përmirësimi i shërbimeve për qytetarët e Kosovës janë në fokus edhe të diplomacisë kosovare”, ka shkruar Thaçi.

Ministri i Punëve të Jashtme, Hashim Thaçi, ka njoftuar se gjatë qëndrimit të tij në Britani të Madhe ka vizituar zyrat e kompanisë së njohur për raporte financiare dhe politike, Bloomberg për Evropë dhe përfaqësuesit e kompanisë amerikane “Maximus”.
Ai për këto vizita thotë se i ka bërë për të biseduar për strategjinë e tërheqjes së investitorëve të huaj në Kosovë.

“Në Londër takova udhëheqësin e Zyrës së Bloomberg për Europë, Constatin Cotzias, me të cilin biseduam për strategjinë e tërheqjes së investitorëve të huaj në Kosovë, në kuadër të diplomacisë ekonomike që kemi nisur si shtet. Kosova është shtet i ri, por me potenciale të mëdha që kanë tërhequr interesimin e investitorëve. Më herët takova edhe përfaqësuesit e kompanisë amerikane “Maximus”, e cila është e specializuar që t’i ndihmojë qeveritë që të ofrojnë shërbime sa më efikase për qytetarë. Zhvillimi ekonomik dhe përmirësimi i shërbimeve për qytetarët e Kosovës janë në fokus edhe të diplomacisë kosovare”, ka shkruar Thaçi në faqen e tij zyrtare në Facebook.


Etiketa:
Arivisti Company