Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

10 fakte që si keni ditur për gjirafat! [Foto]

Prizren Post | 23:56 - 28.10.2015

1. Gjirafat janë kafshët më të gjata në botë. Meshkujt mund të rriten deri në 5.5 metra të gjatë.

2. Një grup i gjirafave quhet një kullë.

Giraffe

3. Askush s’e ka parë ndonjëherë një gjirafë duke notuar.

4. Gjirafave i duhet vetëm 5 deri në 30 minuta për të bërë gjum në një periudhë 24-orëshe.

giraffe-sleep

5. Gjirafat nuk bëjnë asnjë tingull. Jo sepse nuk munden, por nuk zgjedhin të bëjnë.

6. Qafa e një gjirafe mund të arrijë deri në 1.8 metra gjatësi.

7. Gjirafat kanë nevojë të pinë ujë një herë në disa ditë. Shumica e ujit të tyre vjen nga të gjitha bimët që ato hanë.

8. Gjuha e gjirafave rritet deri në 53 cm gjatësi.

9. Spotet e një gjirafe janë si shenjat e gishtave të njeriut: nuk ka dy gjirafa që kanë saktësisht të njëjtin model.

10. Afrika është shtëpia e kafshëve më të mëdha në botë, elefantit afrikan për madhësi dhe e gjirafës për gjatësi./Prizren Post/


Arivisti Company