A ishte golgota e luftës së Kosovës 1998 -1999 e kurdisur apo…!!??

Savash VELIU

Savash VELIU

Burimet historike të historianëve, dëshmitarëve okularë, dhe ushtarakëve janë të tejmbushura me prova dhe dëshmi të masakrave që perjetuan muslimanët në Ballkan.

Lufta e Kosovës ishte imperativi kryesor i planit ”C” të Presidentit, Bil Clinton. Zgjatja e konfliktit në Jugosllavi dhe kinse ç`rrënjosja e regjimit gjakatar të Millosheviçit nëpërmjet një invadimi tokësorë, do të kërkonte një kohë relativisht më të gjatë dhe një ndërhyrje më të madhe të NATO-së (Amerikës) në Shqipëri, (arsyeja ishte gjeo-strategjia mbi pasuritë natyrore dhe të naftës së shqiptarëve (muslimanë), mund të krijonte një qëndrim permanent të NATO-së ose të SHBA-ve në Shqipëri, që kuptohet krejt lehtë plani i tyre, futja përgjithmonë në Shqipëri dhe në Ballkan e veçmas, në Kosovë). NATO-ja ose SHBA-ja, në Ballkan me të lëvizur një gur fitoi : Bosnjën, Shqipërinë dhe Kosovën duke vendosur aty ‘’Bonstilin’’ ballë Gjermanisë e tjerëve !

Edhe në Luftën e Kosovës, Evropa, Rusia dhe SHBA mbaninë anën e Sërbisë, që Kosova të mbetet ende nën okupimë sllavo-ortodoks të federatës sërbe.

Më pas Amerikanët do të shkëpusin Kosovën nga Federata që pastaj atë përbrenda të ndaj sikur Bosnjën. Kurse BE (Evropa), infiltroi në Kosovë të parët të futen forcat ortodokse Ruse nga Bosnja. Ashtu edhe ndodhi. (Mos)marrveshjet mes palëve sërbe dhe NATO përfunduan me dinakërin dhe këmbëngulsin e diplomacisë Sërbe e mbështetur nga Rusët dhe Francezët në takimin e Kumanovës, për ndarjen e “Mitrovicës” nga Kosova, pa prezencën e Shqiptarëve. Kështu u realizua plani amerikanë duke ndarë Mitrovicën e Veriut nga Kosova (që mos ndahetë si në luftën e I botërore nga Austria, kurse sot nga Gjermania). Pas luftës, Amerikanët ndërtuan bazën më të madhe ushtarake në Ballkan – Bonstilin sipas principit “Përçaj e sundo”! Kurse Kadareja kështu shprehet : “Evropa armiku më i madh i shqiptarëve, Amerika miku më i madh”!?

Me këtë projekt Vazhdoi plani i Getoizimit dhe vrasja e popullatës muslimane shpirtërisht dhe ekonomikisht në rajoninë e Ballkanit, duke ua rrëzuar vlerën reale të pasurive natyrore dhe të kapitalit të përgjithshëm sipas ligjit ndërkombëtar, prej 75% deri më 25% në favor të “çliruesve” perëndimorë dhe të fqiut të lazdruar serb. Sipas projektit ‘’Marshall’’ ose rendi i ri botëror, së pari shtetet e mëdha do të copëtohen në mini shtete të vogla, pastaj populli në mënyrë sistematike dhe afatgjate do ti nënshtrohenë skamjes dhe pesimizmit depresiv deri në rrënien e pafuqisë, që pastaj më lehtë të udhëhiqen!

Sipas ekspertëve botërorë të gjeodezisë në Kosovë ka 12 miliardë tonë thëngjill ose e shndërruar në tonelata të naftës, kap shumën rreth 500 miliardë dollarë, dhe deri më tash janë shfrytëzuar vetëm rreth 2% e këtyre rezervave. Në Kosovë ekzistojnë rezerva të dukshme të xeheve të tjera më me vlerë ekonomike në Evropë, ndaj Sërbia me kusht nga aleatët për pavarësinë e Kosovës, prej këtij kullaçi kërkonë hise prej 42% !?

Nëse Evropianizmi i Kosovës duhet dëshmuar duke mos punuar kosovarët do të jenë në vendin e parë. Por sot kosovarët janë evropianët më të izoluar në botë, më të varfër dhe më të largët nga BE. Kosovarët kanë shpallur shtetin, por shtet nuk kanë. Përderisa të ketë në Kosovë misione të BE-së me fuqi ekzekutive, Kosova nuk do të mund të jetë në BE.

Shihet se si BE-ja, vazhdon me të madhe ta shpërblej popullin më gjenocidial – sërbët, duke mos i’u larguar mjegulla e zezë nga Mitrovica dhe veriu i Kosovës, por edhe nga viset tjera të banuara me popullatë sërbe përkundër standardeve favorizuese më të avancuara për pakicat që s’i gjen askund në botë. Ligji për shtetësi, më i çuditshmi në botë.

Sot Kosova nuk u takon më vetëm shqiptarëve, por edhe irakianëve, filipinasve, kinezëve, mongolëve etj… Prandaj lind dyshimi se ndoshta nga kjo gjendje artificiale e krijuar deri më sot del ajo se, shqiptarofobët properëndimorë detyrohen të bëjnë kërkesa çoroditëse siç bëhet me aktualitetin “Kombi Kosovar”!? Derisa Dramës së Mitrovicës e më gjërë nga Ndërkombëtarët dhe uragani sërbo-rus vazhdojnë t’ia mbështesinë modelet e Qipros të Abhazo-Osetisë ose të Tirolit jugor, si krahinë autonome, ose sot të Krimes së aneksuar, këtë do ta tregojë koha!

UNMIK-u udhëhiqet nga Kremlini, sepse tani Rusët administrojnë veriun e Mitrovicës. Kosova dhe Bosnja (muslimane) janë në vendin e parë me papunësi në Evropë me të gjitha ato pasuritë natyrore. Statusi i tyre nuk duhet ndryshuar. Ata duhet të pengohen që të forcohen në aspektin politik, ekonomikë dhe ushtarakë, mundësishtë të mbeten në atë gjendje përjetësisht, duke ua marr fuqinë që ti kontrollojnë territoret politiko-nacionale të tyre.

Edhe Shqipëria në Evropë mbahet peng duke e lënë si shtet më të varfër dhe të dobësuar ekonomikisht me marrjen e statutit të mbrojtjes ofanzivo-ushtarake si në tokë ashtu edhe në ajër, duke ia dhën hapësirën e saj qiellora nën kontroll të Forcave Ajrore Greke dhe Italiane (kjo e ndarë sipas Vijës së Teodosit katoliko-ortodokse) që t’i dobësohet ndikimi i saj në trojet shqiptare, veçmas tek shqiptarët e Maqedonisë.

Në vitin 2010, EUROSTAT e klasifikoi Shqipërinë si vendin më të varfër në Evropë (pa krisur asnjë plumbë), ndërsa shtetet të përfshirë në luftë si, Mali i Zi, Kroacia, Sërbia dhe Maqedonia, renditen më lartë se ajo, për çudi !?

Doktrina se të gjithë sërbët kanë të drejtë të jetojnë në një shtet është mjaft e çuditshme sepse… “Historianët sërbë asnjëherë nuk e kanë tërhequr paralelen e cila imponohet vetvetiu – nëse sërbët në Bosnje dhe Kroaci (Kosovë) kanë të drejtë të jetojnë në shtetin e vet, pse të mos e kenë këtë të drejtë edhe hungarezët, shqiptarët dhe muslimanët që jetojnë në sërbi? “Llogjika kurrë s’ka qenë argument më i fortë i nacionalistëve ballkanas,” kështu thotë ambasadori, Warren Zimmermann…

Lind pyetja, përse të gjitha luftërat në Jugosllavi u bënë jashta territoreve Ortodokse? Në të gjitha luftërat sërbia ortodokse, bëri agresione flagrante ndaj Bosnjës dhe Kosovës. Në vend që të pushtohej nga Perëndimorët Sërbia ortodokse, ndodhi e kundërta – pushtohenë shtetet nën agresion! Në vend që të bombardohej (u bombarduan disa ura dhe maketa ushtarake të përgaditura enkas) agresori dhe territori sërb… Çuditërishtë NATO bombardoj Kosovën dhe Bosnjën!!?

As Bosnja as Kosova nuk ishin në luftë mes etniteteve. Por, ata ishin nën agresionë të hapur të shteteve serbo-kroate. Shtetet nën agresion u shndëruan në protektorate ndërkombëtare, në shtete artificiale!? Po të bëhej një analogji me kasapin e Ballkanit Millosheviç, do të na rikujtohet hezitimi perëndimor për të ndal luftën në Kroaci, vetëm një vit më vonë do të shkaktohej tragjedia e Bosnjës dhe më pas edhe Lufta në Kosovë dhe dëbimi i popullsisë së saj si një eksod i përmasave biblike.

Pyesim se, a nuk kishte Clintoni mundësi ta ndalonte luftën në Bosnje dhe Kosovë për një ditë? Po. Ai për një ditë do ta tubonte Ansamblenë e OKB-së… dhe përnjëherë sërbët barbar do ti dëbonte prej aty. Rusia ishte shumë e dobësuar ushtarakishtë dhe i pa fuqishëm përball NATO-s. Atëherë OKB-ja ishte dhe është nën kontrolin e Sionistëve hebrej! Kurse në prokurorinë e Tribunalit të Hagës nga një person eminent janë të hetuar dokumentet për përzierjen e Sërbisë në luftën e Bosnjes dhe Kosovës, ku pohohet se Prokuroria ka qenë e gatshme për ujdi me Sërbinë. Pohohet se: që të dy gjykatat Ndërkombëtare në Hagë për Krime të Luftës, janë të politizuara. Dhe, në fakt janë zbardhur ndikimet e strukturave komanduese jugosllave në ushtrinë e sërbëve të Bosnjës dhe të Kosovës. Përgatitja e projektakuzës grupore kundër ish zyrtarëve shtetërorë e ushtarak sërb ishte vetëm një fars, me vetë faktin se kryeprokurorja Del Ponte, bëri me dije se dëshiron të ngrejë akuzë vetëm kundër – Millosheviçit ?!.

Nga ana e gjykatës së Hagës u tregua se në ish Jugosllavi janë bërë krime lufte. ”Gjenocid është bërë – por, fajtor nuk ka”! Kështu u vulosë epilogu i krimeve të luftës, me shpërblimin e Sërbisë nga ana e NATO-së. Derisa Mlladiçi, dhe Kadijeviçi ishin nën mbrojtjen e Rusisë me lejen e Amerikanëve! (…freikorpët sërb të Gjergj Petroviçit apo Karagjorgjit të cilët masakruan më mijëra shqiptarë dhe boshnjakë gjatë fillim-shekullit të nëntëmbëdhjetë etj mbetën të pa gjykuar po nga perëndimorët, sikur edhe sot). Çka fitoi OKB-ja dhe NATO-ja me këta luftëra ? Vetëm “Dejtonin – Rambujen dhe Marrëveshjen e Ohrit, ose “Marrëveshje përplotë me Mosmarrveshje”!!!

Sot për habi vetëm serbja, Natasha Kandic, fletë të vërtetën. Ajo ofroi dëshmi për rolin e Serbisë në masakrimin e meshkujve në Srebrenicë, Bosnje, si dhe krimet e kryera nga forcat serbe kundër Shqiptarëve etj.

Sot Kryesia e BE-së thotë : “Kosova nuk do të pranohet si shtet i pavarur dhe sovranë në OKB, derisa Sërbia nuk e njeh Kosovën. Dmth. sërish si do të thotë Sërbia!?

Eshtë me rëndësi se Motivi për vrasjen e kryeministrit të moderuar të Sërbisë Zoran Gjingjiç në vitin 2003, dyshohet se rodhi nga “NATO”, që të mos konfirmohet përzierja e Botës Perëndimore, e Israelit dhe Ortodoksëve tjerë në stërvitjen dhe financimin e paramilitarëve sërb në këto luftëra siç është ‘’Klani i Zemunit’’ e të tjerë. E pse është me rëndësi të theksohet kjo sot? Sepse po ato shtete të lartë përmendura janë ende që nuk e njohin sot e kësaj dite Kosovën si shtet të ri në Evropë!!?

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e Prizren Post.

Leave a Reply