Aksionet europiane zvogëlojnë fitimet nga disa fitime të ulëta


E enjte, 28 Korrik 2022

FRANKFURT – Aksionet europiane të enjten dolën nga nivelet më të larta të sesionit, pasi një mori fitimesh të ulëta, përfshirë nga Santander, e hoqën shkëlqimin e një rritjeje globale të nxitur nga lehtësimi i shqetësimeve për ritmin e ardhshëm të rritjes së normave të interesit në SHBA.

Rezerva Federale e SHBA rriti normën e saj kryesore të interesit me 75 pikë bazë, siç pritej dhe përsëriti kontrollin e inflacionit si prioritet, por hoqi udhëzimin për madhësinë e rritjes së saj të ardhshme të normës dhe vuri në dukje se “në një moment” do të ishte e përshtatshme të ngadalësohej.

“Federal Reserve ishte mjaft i kujdesshëm që gjërat mund të vazhdonin të vështirësoheshin përpara se të shohim një lloj rikuperimi dhe mendoj se tregjet të paktën kishin njëfarë qartësie atje,” tha David Jones, kryestrategu i tregut në Capital.com.

“Federal Reserve gjithashtu duke thënë se ne nuk jemi ende në recesion është diçka që ndoshta ndihmoi perspektivën e tregut.”

Indeksi pan-evropian STOXX 600 (.STOXX) u rrit 0.2%, duke shkurtuar disa fitime që e çuan atë në nivelet më të larta të shtatë javëve.

Etiketa: ,

Leave a Reply

Të fundit