Amfiteatri antik i Milanos rimodelohet në formë bimore

MILANO – Amfiteatri antik i Mediolanum (Milano, Itali) ishte arena e tretë më e madhe në të gjithë Perandorinë romake, pas amfiteatrit të Colosseumit dhe Capuas.

Ai u shkatërrua përfundimisht nga sulmet e barbarëve, ndoshta prej Ostrogothëve, në vitin 539, pas 300-400 vitesh “jetë”.

Por tani ai do të rikthehet në jetë falë arkeologjisë së gjelbër, shkruan Prizren Post.

Amfiteatri do të quhet Pan, Parco Amphitheatrum Naturae, si riprodhim në formë bimore të amfiteatrit antik romak. Nga ky amfiteatër kishin mbetur vetëm një pjesë e themeleve: gardhe, myrtles, lishat, prive dhe pemë të larta, një kopsht i madh i frymëzuar nga Viridaria romake, e cila do të ndihmojë për të rikrijuar planin e arenës brenda gropës.

Ndërsa një rresht i dyfishtë selvi do të gjurmojë elipsën e jashtme, të ngritur, e cila do të bëhet një shteg në mënyrë që të admirojnë rrënojat dhe kompleksin arkeologjik nga lart.

Ky projekt do të jetë gati deri në vitin 2022.

Etiketa: , , ,

Leave a Reply