Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Apple ndaloi komunikimin FaceTime në grup, një gabim i madh i sigurisë

Prizren Post | 08:47 - 29.01.2019

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

CUPERTINO – Apple ka çaktivizuar përkohësisht funksionin e Grupit FaceTime në iOS dhe MacOS për të rregulluar një të metë të madhe të sigurisë. Një pengesë në funksionin e thirrjes video të Apple FaceTime ka lejuar që dikush të telefonojë një telefon ose Mac dhe të dëgjojë përpara se personi tjetër të pranonte thirrjen.

Gabimi ndodh duke shtuar vetveten në një telefonatë FaceTime para marrësit, duke mashtruar FaceTime në të menduarit se është një thirrje aktive dhe duke e detyruar personin në të cilin ju po telefononi për të filluar transmetimin e audios.

Apple ka çaktivizuar funksionin e Grupit FaceTime në anën e serverit dhe raportet sugjerojnë se kjo ka rregulluar gabimin e sigurisë për shumicën e njerëzve. Disa janë ende në gjendje të riprodhojnë të metën, por është e mundshme që Apple është ende në proces për të përsëritur këtë në të gjithë serverat e shumëfishtë.

Apple po planifikon gjithashtu të rregullojë këtë në anën e klientit me një përditësim të softuerit më vonë këtë javë, por në ndërkohë ndoshta ia vlen të fiksohet FaceTime në cilësimet e iOS. Në Mac, mund ta çaktivizoni FaceTime duke hapur aplikacionin, pastaj Preferencat, pastaj ç’kyçni “Aktivizo këtë llogari”.

Apple është duke lëvizur shpejt për të adresuar këtë dhe për të mbrojtur iPhone, iPad dhe Mac në mbarë botën. Guvernatori i Nju Jorkut, Andrew Cuomo, lëshoi një njoftim të martën vonë për të paralajmëruar banorët e Nju Jorkut për problemin e sigurisë FaceTime. “Mjeti FaceTime është një shkelje e egër e privatësisë që i vë njujorkezët në rrezik”, thotë guvernatori Cuomo. “Në dritën e këtij bug-i, unë i këshilloj njujorkezët të çaktivizojnë aplikacionin e tyre FaceTime derisa të vendoset një zgjidhje dhe unë i bëj thirrje Apple-it që ta lirojë atë pa vonesë”.


Etiketa:

Bëni një koment