Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Askush nuk mund të japë leje për pelegrinazh pos nënave gjakovare

Prizren Post | 18:28 - 28.08.2018

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gjakovë – Ardian Gjini ka thënë se askush nuk mund të japë leje për pelegrinazh në komunën që ai drejton pos nënave gjakovare.

Kryetari i Gjakovës, Ardian Gjini përmes një shkrimi në Facebook ka thënë se vizitat e serbëve po rikthejnë dhembjen dhe ankthin te qytetarët që i kanë humbur më të dashurit e tyre.

Shkrimi i plotë

Kërkoni leje prej nënave!

Gjakova ka pësuar shumë! Shumë më shumë se sa që mund të anticipojnë njerëzit që i shohin përpjekjet për lëvizje të lirë e edhe për pelegrinazh si mundësi provokimi dhe rikthimi të dhembjes e ankthit për qytetarët, që i kanë humbur më të dashurit e tyre, në mënyrën më mizore të mundshme.

Nuk mund të quhet i sinqertë asnjë tentim tinëzar për t’u përvjedhur prapa shpinës së nënave që ende, edhe pas gati 20 viteve, i kërkojnë trupat e bijve e bijave të tyre.

Askush nuk mund të japë leje për pelegrinazh pos tyre!

Serbët që kanë jetuar në Gjakovë duhet dhënë prova të pamohueshme, të padiskutueshme dhe të qarta si loti se angazhohen të paktën për gjetjen e trupave të viktimave të vrara e të masskruara; të mos i mohojnë krimet; të mos i justifikojnë kriminelët; dhe, edhe ata që nuk kanë kryer krime drejtpërdrejtë, t’iu kërkojnë falje të sinqertë ish fqinjëve të tyre, sepse nëse asgjë tjetër nuk kanë bërë, kanë qenë dëshmitarë të heshtur të djegjeve, shkatërrimit dhe masakrave brutale!

E pastaj,… duhet t’iu kërkojnë leje nënave dhe qytetarëve të Gjakovës! Askujt tjetër!

Si kryetar i Gjakovës iu garantoj se pasi që ta keni marrur lejen nga nënat e viktimave, askush nuk do ta pengojë asnjë vizitë apo pelegrinazh!


Etiketa:
Arivisti Company