Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

BE ka qenë shumë e ashpër me Kosovën, Perëndimi i ka dhënë Serbisë shumë

Prizren Post | 19:02 - 09.07.2019

PRISHTINË – Eksperti i Ballkanit Perëndimor, Daniel Serwer, thotë se Serbia nuk është akoma e gatshme që të arrijë një marrëveshje për njohjen e Kosovës dhe se Bashkimi Evropian duhet të ushtrojë presion ndaj dy shteteve.

Dështimi i takimit të Parisit, për çështjen e Kosovës dhe Serbisë, ka nxjerrë edhe një herë në pah, problemet dhe të metat e dialogut Kosovë-Serbi. Duket se vendosja e taksës nga ana e qeverisë së Kosovës, nuk ka arritur që ti shërbej afrimit midis dy palëve.

Nga ana tjetër vetë Bashkimi Evropian është treguar pak më i ashpër me Kosovën. Edhe pse në raportet e tij të përvitshëm, Komisioni Evropian, thekson se Kosova i ka plotësuar kushtet për heqjen e vizave, përsëri, Këshilli i Ministrave të Bashkimit Evropian, është skeptik.

Serbia nuk pranon që të ulet në tryezën e bisedimeve me Kosovën, ku si kusht kryesor ka vendosur heqjen e taksës. Por duket se ky mbetet vetëm pretekst.

Studiuesi i njohur për rajonin e Ballkanit Perëndimor, Daniel Serwer, studiues në Qendrën për Marrëdhënie Transatlantike në Universitetin “Johns Hopkins”, thekson se Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, nuk është gati që ta njohë Kosovën.

Për sa i përket nivelit të demokracisë në Kosovë dhe Serbi, Serwer, thekson se politikanët e të dyja vendeve janë të korruptuar dhe mendojnë vetëm për interesat e tyre, njofton Shekulli.


Etiketa:
Arivisti Company