Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Brexit tani është i pandalshëm

Prizren Post | 18:19 - 14.12.2019

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LONDËR – Kryeministri britanik Boris Johnson tha se Brexit tani ishte “i pandalshëm” duke folur gjatë turneut të tij në zemrën e klasës punëtore të Anglisë veriore të shtunën.

Johnson u tha mediave në Sedgefield, ku banorët refuzuan Partinë e Punës dhe ua dhuruan votën e tyre konservatorëve, sepse ishte “koha për ne si një vend të vazhdojmë”.

“Është koha që ne të bashkohemi dhe të dorëzohemi në agjendën tonë të një kombi. Kjo është ajo që unë dua të bëj”.

Në Skoci, 48 nga 59 vendet u fituan nga Partia Kombëtare Skoceze, e cila kundërshton Brexitin dhe dëshiron që Skocia të bëhet e pavarur nga Mbretëria e Bashkuar.

Kryetarja e Partisë Kombëtare Skoceze, Nicola Sturgeon, tha nga qyteti i Dundee të shtunën se ajo i kishte thënë Johnson në një telefonatë se ajo kishte një mandat për t’u ofruar njerëzve një zgjedhje.

“Zgjedhjet ishin çast vendimtar për Skocinë. Skocia shumë qartë dëshiron një të ardhme të ndryshme nga ajo që është zgjedhur nga shumica e pjesës tjetër të Mbretërisë së Bashkuar”, tha ajo.

Sidoqoftë politikisht dhe ligjërisht, është një ngërç, shkruan AP.

Pa miratimin e qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, referendumi nuk do të ishte ligjërisht i detyrueshëm.

Sturgeon tha që javën e ardhshme ajo do të paraqesë një çështje për transferimin e pushtetit për të mundësuar një referendum.


Etiketa:

Bëni një koment