Daily Telegraph: Serbët ekzekutuan në Prishtinë 5.000 shqiptarë, në vitin 1912 [Foto]

Korrespodentët e huaj në Ballkan akuzojnë ushtarët dhe oficerë serbë për mizoritë e kryera kundër shqiptarëve në Shqipëri.

Po ashtu ata akuzojnë edhe malazezët për krimet e kryera në rajonin e Shqipërisë së veriut.

Sipas korrespodentit të Daily Telegraph, i cili kishte raportuar për Luftën Ballkanike tregon për mizoritë e Ushtrisë së Serbisë te kryera mbi shqiptarët.

Korrespondenti i Telegraph thotë se në mes të Kumanovës dhe Shkupit rreth 3,000 persona u vranë, dhe në afërsi të Prishtinës 5,000, ekskluzivisht shqiptar./zeri/

Etiketa: , ,

Leave a Reply