Dexhalli dhe Masoneria


E diel, 19 Mars 2017

Eroll VELIJA

Ne emer te Allahut Meshiruesit Meshireberesit
Ky (Kur’ani) eshte kumtese per njerez,
qe me te te keshillohen dhe te dine se Ai eshte
vetem nje zot, (zot i Vetem) dhe t’i keshilloj
ata qe kane mend. [Kur’an: Ibrahim 52]

Libri i fsheht mason.”PROTOKOLLI I SIONIT”

Ne vitin 1777 eshte pergaditur strategjia e pergjitheshme politike , ekonomike dhe ideore per pushtimin e botes.

Kjo strategji per nje te treten e ciles dihet eshte e njohur me emrin RREZIKU HEBREJ.
Ky eshte edhe titulli i librit te cilin ne vitin 1905 e ka shkruar prof-Serxhi Nejlos.
Ai kishte hasur ne disa dokumente originale mbi strategjin e illuminatit qe ia kishte dhene nje femer me emrin Ganie.

Ajo i kishte vjedhur nga dashnori i saj Rabinit te madh hebrej i cili punon per mbretin e pritur hebrej Mesihun Dexhall. Ky hebrej dokumentacionin sekret e mbante me vete, ndersa ishte duke u kthyer nga nje takim i posaqem i presidenteve te korporatave (hebreje) te Lindjes se mesme e i cili ishte mbajtur ne Paris ne vitin 1901.

Kete liber e kishte perkthyer gazetari anglez Viktor Mardesen, ndersa ne kohen derisa po i perkthente keto dokumente kishte pranuar disa here kanosje me vdekje qe nuk e friksoi, Vazhdoi me perkthimin dhe libri u publikua me titull PROTOKOLET E DIJETAREVE SIONISTE.
Disa vjet pas botimit te ketij libri Mardesen vdes nen rrethana te paqarta.
u krijua Tollovi e tmerrshme, ka pasur presion te madh ndaj botueseve.

Terheqja e librit kontestues nga shitja, dhe botimi i serishem nuk hamenden dijetaret dhe hulumtuesit e sinqert te konfirmojne se keto dokumente ne realitet nuk jane tjeter pos kopje e Startegjis se lashte te Shejtanit te cilen e ka formuluar Adams Veishaupt ne vitin 1770.
Ai eshte themelues i KORPORATAVE TE NURANISE ( ILLUMINATI ) te cilat kane per qellim bartjen e drites se Shejtanit.

Ai ka potencuar ne menyre te Qarte se qellimi perfundimtar i kesaj strategjije esht:
vendosja e nje pushteti te vetem ne tere boten.
Kjo eshte po ajo qe ka publikuar shkrimtari gjerman Cvek ne librin e tijDORESHKRIME TE VETME ORIGJINALE.

Po ajo qe eshte hasur ne dergesen postale qe i eshte derguar aktivisteve te korporates BARTESIT E DRITES SE MESIHUT ne Paris, ne te cilen urdherohen qe atje te planifikojne dhe pergadisin revolucionin.

Me caktimin e Zotit kjo dergese eshte zbuluar.
Vetetima kishte mbytur bartesin e dergeses ne rrugen prej Frankfurtit ne drejtim te Parisit.
Me rastin e hetuesis polocia te ai kishte hasur ne keto dokumente te cuditeshme, te cilat ja kishin dorezuar zyrtareve bavareze.

Ne librin SHKEMBIJTE NE TABELEN E SHAHUT gjenerali Uiliam Xhi deklaron se Pasi qe kishin studijuar mire dokumentin mbi komplotin, Qeveria bavareze urdheroi forcat e sigurimit te arrestoj shoqerin Lindja e Bashkuar te cilen e kishte themeluar Veishaupt dhe te kontrollojne banesat e disa bashkpuntoreve te tij, personalitete te larta si dhe keshtjellen e baronit Basus ne Sanderdsdorf.

Dokumentet shtese te gjetura me rastin e bastisjes i binden pushtetaret ne Bavari se dokumenti qe eshte gjetur eshte vetem kopje e atij orogjinal mbi komplotin e planifikuar nga ana e priftit te shejtanit i cili ishte ne krye te shoqeris se barteseve te drites .
Ai eshte i vendosur te perdor luftrat dhe qrregullimet ne menyre qe te arrij te vendos pushtetin ne bote.

Ne vitin 1785 pushteti ne Bavari e ndaloi punen e Shoqates Lindja e Madhe duke e shpallur te paligjeshme veprimtarin e saj.

Ne vitin 1786 pushteti ne Bavaria publikoi hollesite e ketij komploti me titull:Dokumentacioni origjinal mbi vendosjen e sistemit dhe mbikqyrjes se Bartesve te Drites.
Nje egzempalr eshte derguar te gjithe udheheqeseve shtetror dhe fetar.

Ne egzemplarin ne gjuhen angleze te cilen e ka perkthyer Marsdeni eshte botuar edhe nje dokument ne te cilin eshte vizatuar nje gjarper te bardhe duke mbeshtjellur mbare rruzullin tokesor, duke bashkuar bishtin me koke.

Kjo paraqet tere strategjine apo boshelleqe nen te.
Ky gjarper eshte simbol i asaj qe hebrejte deshirojne ta arrijne dhe shenje e fuqise se mbretit te tyre te pritur.

Kjo shenje eshte vjedhur nga faraoni ngase gjarperi ka qene simbol i pushtetit dhe fuqise se faraonit ndersa eshte e ditur se vartesit ne ate kohe kane sajuar statuja prej arit ne forme te gjarperit dhe me to i kane stolisur kurorat e sundimtareve te tyre.

Viktor Marsdeni deklaron: me duket se kjo shenje eshte vule e Protokolit ndersa piramida e vizatuar (nen gjarperin) eshte shenje e lidhjes se lashte me faraonet e Egjiptit
Marsdeni nuk kishte kuptuar asgje me shume mbi natyren e kesaj lidhje pos qe sipas mendimit te tij themelimi i levizjeve te Masoneve daton qe nga koha e faraonit.

Kjo pikpamje nuk mohohet ngase Mesihun ( Dexhallin ) e kan adhuruar edhe ne kohen e faraonit, ndersa pos kesaj disa lider Mason ne bote kane pranuar haptas se edhe edhe besimi edhe simbolet e tyre fetare jane nga Egjipti.

Tek ata kane arritur permes Israeliteve te cilet kan jetuar ne Egjipt dhe jane debuar prej andej.

Marsdeni nuk e ka sqaruar sekretin e ujit ne kete shenje dhe anijes apo barkes ne siperfaqen e tij pos qe ka deklaruar se eshte simbol i mashtrimit.

Piramida Simbolizon ekzistimin e pushtetit diktatorial te mbuluar me mbulesen e demokracis te cilen e vendose pushteti i vetem ne bote nen drejtimin e nje mreti sundimtar.
Ai eshte burim i drites per kete bote.Sistemi i tij quhet RENDI I RI BOTEROR

Mendja e muslimanit eshte shume e fuqishme dhe me e forte kur i njeh shkaqet dhe i dorezohet plotesishte hulumtimit.

Prof. Eroll Velija

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e Prizren Post.

Etiketa: ,
Të fundit