Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Do ndalet migrimi nëse do të ulej shkalla e papunësisë

Prizren Post | 12:47 - 30.09.2014

Prishtinë – Migrimi mund të ulet me rritjen e shkallës së punësimit.Kështu u tha në lasnimin e Raportit të Zhvillimit Njerëzor në Kosovë 2014 të titulluar “Migrimi si forcë për zhvillim”.

Raporti i Programit të Kombeve të Zhvilluara për Zhvillim UNDP është i teti me radhë, i Zhvillimit Njerëzor në Kosovë, që trajton lidhjet sfiduese ndërmjet migrimit dhe zhvillimit njerëzor.
Raporti analizon ndikimin e migrimit në demografi, ekonomi, përfshirje sociale, arsim, shëndetësi dhe pjesëmarrje publike.

Prezantimi po transmetohet drejtpërsëdrejti përmes live streaming në të gjitha Ambasadat e Kosovës apo/dhe Zyrat Diplomatike me diasporë më të madhe kosovare, transmeton RTK.


Etiketa:
Arivisti Company