Festa e Falënderimeve në internet vendos një rekord prej 3.7 miliardë dollarësh

Festa e Falënderimit, një ditë kur dyqanet kanë tendencë të mbyllen, është bërë një vend i madh për shpenzimet në internet, edhe këtë vit nuk ka zhgënjyer, me një rritje të konsumatorëve që nxitojnë për platformat digjitale për të marrë sendet e shitjes, ndërkohë që dyqanet fizike janë mbyllur.

Këtë vit, konsumatorët amerikanë shpenzuan rekord prej 3.7 miliardë dollarë në Festën e Falënderimeve, sipas analistëve, me telefona të menqur është 54.4 përqind e trafikut në vendet e shitjes me pakicë dhe 36.7 përqind e të gjitha shitjeve të tregtisë elektronike.

Festa e Falënderimeve gjithashtu u bë dita e parë e vitit për të parë 1 miliard dollarë në shitjet e përfunduara në telefona të menqur, tha Adobe. Nuk ishte hera e parë që kjo ka ndodhur ndonjëherë, por zakonisht është vetëm në Cyber ​​Monday që kemi parë se ndryshimi ndodh.

Adobe, që nxjerr analiza në kohë reale për ndjekjen e shitjeve të tregtisë elektronike, tha se që nga ora 14:00 e Paqësorit, $ 1.75 miliard dollarë u shpenzuan në internet, duke u rritur nga 406 milionë dollarë në orën 7, duke përfaqësuar rritje përkatëse me rritje prej 28.6 përqind dhe 23.2 përqind përgjatë periudhave të njëjta në vitin 2017.

Ky vit 3.7 miliardë dollarë ishte gati 28 për qind më shumë se 2.9 miliardë dollarë që u shpenzua në internet një vit më parë. Veçanërisht, aktiviteti më i fortë se sa pritej çoi në Adobe duke rishikuar këtë shifër pas projektimit fillimisht 3.1 miliard dollarë për shitjet e Falenderimeve në fillim të këtij muaji.

“E Premtja e Zezë (Black Friday)” – një ditë pas Falënderimeve – u konsiderua një herë si fillimi zyrtar i sezonit të blerjeve të festave, por fillimi ka ardhur më herët dhe më herët çdo vit, me dyqane që filluan shitjet e tyre më herët për të konkurruar më shumë me internet se sa të bazuara në dyqane.

Etiketa: , , ,

Leave a Reply