Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Finlanda kërkon që të mos i ndërrohet ora

Prizren Post | 13:33 - 29.10.2017

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Më shumë se 70,000 shtetas finlandezë kanë nënshkruar një peticion kundër zhvendosjes sezonale, me arsyetimin se kjo po ndikon te ata duke i sëmurë.

Qeveria e Finlandës duhet t’i tregojë Brukselit se dëshiron t’i japë fund diktatit të BE-së në kohën e kursimeve të ditës, është thënë në një komision parlamentar finlandez.

Të shtunën pas mesnatës, ka përfunduar llogaritja verore e kohës duke filluar ajo dimërore. Ora shkon për 60 minuta mbrapa.

Pjesa më e madhe e Amerikës së Veriut dhe Evropa zbaton ndryshimin kohor çdo gjashtë muaj.


Etiketa:

Bëni një koment