Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Kishte edhe hoxhallarë deputetë në Kuvendin e Parë të Shqipërisë

Prizren Post | 23:05 - 27.07.2014

Fotografia që shihni është bërë më 21 prill 1921. Personat në foto janë deputetët e parë të Kuvendit të Shqipërisë.

Pikërisht më datë 21 prill 1921, në Tiranë do të mblidhet Parlamenti i parë Shqiptar i dalë nga zgjedhjet e para parlamentare të zhvilluara në muajt shkurt-mars të këtij viti.

Parlamenti përbëhej nga 78 deputetë, të dy forcave kryesore politike të kohës: Partia Popullore dhe Partia Përparimtare.


Etiketa:
Arivisti Company