Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Gjenocidi i Kishës Ortodokse Serbo-Greke kundër shqiptarëve!

Prizren Post | 20:07 - 20.01.2018

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Autor: Savash VELIU

Roli që ka luajtur Kisha Ortodokse greke dhe serbe ndaj shqiptarëve në momente të ndryshme historike, ka qenë tepër negativ. Klerikët ortodoksë, në mënyrë të hapur apo të fshehtë, kanë bërë thirrje për të zhdukur shqiptarët. Për klerikët serbë shqiptarët ishin “gjarpërinj helmues që duheshin zhdukur, mbytur ose u duhej shtypur koka [1] “. Institucioni më i lartë shpirtëror serb, gjatë luftës së 1999-së, u bënte thirrje të gjithë serbëve që të vrisnin sa më shumë shqiptar. Kjo duhej të bëhej në emër të “Zotit” serb, me arsyetimin se shqiptarët janë të pafe dhe se ai që është serb i vërtetë nuk mund të ngurrojë që të ketë mëshirë në këtë drejtim (këtë thirrje sot e ripërsëritin edhe ca klerik katolik shqipfolës).

Pra me një fjalë, Kisha e Zotit mëshirëplotë, të mirë dhe të drejtë, bën thirrje për vrasje makabre ndaj njerëzve. Nuk dihet se punën e kujt ka bërë kjo kishë, pasi Zoti nuk e urdhëron vrasjen, madje e dënon ashpër një gjë të tillë!

Kisha Pan-Ortodokse greko-serbe i urren shqiptarët vetëm nga që janë të tillë dhe nuk duan të shëndrrohen në grekë, serbë dhe bullgarë. Priftërinjë ortodoksë kanë qenë gjithnjë në krye të lëvizjeve antishqiptare në Ballkan. Ata kanë qenë frymëzuesit shpirtëror të nacionalizmit greko-serb dhe të masakrave që janë ndërrmar ndaj shqiptarëve kryesisht atyre muslimanë.

Në vend që roli i kishës të ishte paqësor, ka qenë historikisht antihuman, dhe kjo tregon qartë se ajo është përzier me politikën vrastare të pushteteve të tyre, gjë që se ka bëre kurrë Bashkia Islame gjatë ekzistimit të saj. Këta Kisha djallëzore Panortodokse greko-serbe kanë qenë shpikësit më të këqinjë ndaj islamit duke shpifur se, ‘’Osmanët ishinë ata që me Shpatë përhapën Islamin në Ballkan…’’!? Këtyre barbarive mizore mbështetje të madhe e të koordinuar i kanë dhënë edhe Pushtetet e Qeverive greko-serbe duke projektuar plane makabre të shfarrosjesë dhe dëbimit në masë të shqiptarëve kryesisht muslimanë si nga Çubrilloviçi, Ivo Andriçi, Rankoviçi, Llazar Mojsovi, Millosheviçi e të tjerë për resht njëqind vite.

Proçesi i helenizimit dhe sllavizimit nisë me bërjen ortodoksë dhe mësimin e gjuhës greke dhe serbe dhe ate bullgare. Këtë e kanë realizuar shumë mirë priftërinjtë e këtyre kishave. Një prift që mbahet si ‘shenjtor’, i quajtur Shën Kozma, ka qenë më aktivi në proçesin e asimilmit të shqiptarëve. Ai u predikonte epiriotëve që të mësonin greqishten dhe ndër të tjera u thoshte: “Dërgojini fëmijët tuaj të mësojnë greqisht sepse kisha jonë është greke. Dhe ti, vëllai im, po nuk mësove greqisht, nuk mund t’i kuptosh ato që thotë kisha jonë. Më mirë, vëllai, të kesh shkollë greke në vendin tënd se sa të kesh burime dhe lumenj. Cilido i krishterë burrë apo grua qoftë, që më premton që nuk do të flasë shqip në shtëpi, le të ngrihet në këmbë dhe të ma thotë këtu.

Kisha Pan-Ortodokse ka pasur si qëllim t’i dëbonte shqiptarët, sepse ajo ka qenë përfituesja më e madhe e tokave që lanë pas ata. Kjo kuptohet qartë pasi kisha greke është pronarja më e madhe e tokave në Greqi, por edhe kishat sllave nuk ngecin pas saj. Klerikalizmi kristianë gjithnjë ka luftuar për shkëputjen e tokave shqiptare derisa klerikët Islam kanë luftuar për të unifikuar tokatë e saja!

Kishat pan ortodokse greko-serbe nuk mjaftoheshinë me kaq por ato i përçanë shqiptarët muslimanë dhe ato ortodoksë duke asimiluar popullatën shqiptare ortodokse që ti quaj më pas ortodoksët greko-serbë dhe muslimanët shqiptarë.

Qartë kuptohet që Shën Kozmai i ftonte shqiptarët dhe sidomos fëmijët dhe të rinjtë ortodoksë, që të mësonin greqisht, sepse Kisha Ortodokse, sipas tij, ishte greke dhe nuk mund të bëhej kurrë shqiptare. Ai u impononte lënien e gjuhës së tyre, shqipen, për të folur në shtëpi greqisht, me qëllim që të asimiloheshin në grekë. Në predikimet e tyre kishtare sllavo-grekët thoninë: “Të gjitha fetë e botës janë mashtruese, vetëm feja ortodokse është e patëmetë dhe e shenjtë”. (Predikimi 1).

Për “shenjtorin” e lartëpërmendur të djallëzuar, Kristo Frashëri shkruan “Kozma Etoliani nuk ishte vetëm një misionar i ortodoksisë fanariote, por siç e pranojë edhe historianët e sotëm grekë, mbi të gjitha ishte një flamurtar i helenizimit [2]“.

Dhe thuhet se, kontribuesitë më të mëdhenj për pavarësin e Greqisë ishinë shqiptarët ortodoksë të asimiluar në grek të cilët sot janë mbi 40% popullatës në Greqi !

Tani pyesim, pse shqiptarët e bënë para Greqinë e nuk e bënë Shqipërinë.., mos ishte pengesë përgjindja e madhe e shqiptarëve musliman, ku shpresa e ortodoksëve si dhe e katolikëve shqiptarë të asaj kohe ishte se me largim të Perandorisë Osmane do largohet edhe ajo shumicë shqiptaro-muslimane drejt Turqisë e nuk do ketë më fare Shqipëri?!!

Thuhet se edhe kolonel Napoleon Zervasi ishte shqiptari ortodoksë që udhëheqi masakrën më gjenocidialë mbi Çamët muslimanë në emër të grekëve dhe Greqisë. Po shqiptarët ortodoksë të greqizuar dhe grekët ishin ato që dëbuan Çamët muslimanë drejtë Turqisë bashkë me jugosllavët sikur turk me marrëveshje të Ambasadorëve Evropian, e jo Turqia që qe e detyruar të jep koncesione të detyruara fuqive të mëdha pas disfatave luftarake.

Pjesa më e madhe e territoritë etnik shqiptarë në Serbosllavi, ishte e populluar me shumicë muslimane dhe një numër të konsiderueshëm shqiptarë ortodoksë. Pasi u arrit asimilimi i ortodoksëve shqiptarë në sllavë, përmes ndihmës së tyre u lehtësua realizimi i planit finalizues shekullorë të rirobërimit të popullatës dhe territoreve shqiptare kryesisht të shqiptarëve muslimanë.

Vetëm me kaq nuk do të përfundojnë Planet djallëzore sllave, por ato do të vazhdojnë edhe tek shkollatë shqipe duke instaluar brenda proceseve mësimore daskallët (mësuesit) sllavortodoks dhe shqipfolësit ateisto-illuminist që me detyra të posaçëm do ta luftojnë bashkë fenë e fëmijëve dhe prindërve shqiptar muslimanë duke sharë e fyerë Turkun dhe fenë e tij, si një terren parapërgaditor për ardhjen e Komunizmit sllavo Bolshevik ortodokse, e keqeja më e madhe e shqiptarëve.

Në shkollatë e kurdisura do të servohet ideologjia iluministe me planprogram anti shqiptar. Ideologji këto antishqiptare që do ta largojnë fenë dhe Zotin nga proçesi jetsor të popullatës shqiptare. Shkolla që promovonin përçarjen dhe iluminizmin duke atakuar bashkëjetesën fetare në mes muslimanëve dhe kristianëve shqiptar përgjatë shekujve. Shembujtë e shumtë historik tregojnë ; ‘’Vetëm me Besim mbrohet Kombi. Nuk është dëgjuar gjatë historisë se i pafeu (ateisti) të ketë mbrojtur Vataninë, Kombin apo Flamurin, ngase se ka për zemër, por e shfrytëzon atë për interesë tregëtie !

Ndryshe me thënë, njeriu i pa fe (ateist) me dukje kombëtariste dhe patriotiste por i xhveshur nga morali fetar, është ai që mbetet gjithnjë zullumqar!

Kështu ishin edhe daskallët shqipfolës të kohës së shkollave shqipe që kultivuan nacionalizminë e boshatisur nga morali fetar dhe ai kombëtar duke ngritur mbi të idealin laik (komuniste) të indoktrinuar si pasivizues së vullnetit të popullatës shqiptare nga objektivat kombëtare i nënshtruar drejt një projekti robërues dhe kolonizues më të qetë të shqiptarisë. … Dhe tani e qartë është se; “Pa Fetari nuk ka Atdhetari’’!!!

Përgjatë asaj periudhe si dhe sot Regjimet antikombëtare po punonin në thyerrjen e rrezistencës mbrojtëse kombëtare dhe fetare brenda shqiptar duke instaluar projekte djallëzore me preteks që ti largojn klerikët islam nga të gjitha sferat e jetës kulturo-politike si personalitete armiqësor të anatemosur nga skena historike.

Dihet se, pjesa më e madhe e territoreve etnike shqiptare në serbosllavi ende janë të banuar me popullatë shumicë shqiptarë muslimanë dhe ata të sllavizuarit që vetdeklarohen si sllavë. Në sllavomaqedoninë iliridase e më gjërë shumica e popullatës janë shqiptarë, por mes tyre jetojnë edhe ‘shqiptarë’ ortodoksë të asimiluar në sllavomaqedonë të llojit kolaboracionistë lojal të shtetit që luftojnë më ashpër kauzën Shqiptare se armiku vet, gjë që dëmton rëndë aspiratat shekullore shqiptare. Këta arritën nga rradhët e shqiptarëve musliman ti përvetsojnë edhe një plejadë intelektualësh të arsimuar në shkollat e tyre duke i konvertuar në të pafe (laik – injorues – agnostik) naiv që do përbuzin haptas Fe dhe Zot.

Ende kjo plejadë me qëndrimet agnostiko-ateiste të ngritur mbi ide falco dhe shterpe envero-titoiste dominojnë vëmendjen e opinionit si dhe shkollat shqiptare nën petkun kombëtariste. Këta kolaboracionistë të konvertuar në neo-sllav janë pararoja besnike sllavomaqedone që mbrojnë (mos)bashkiminë e trojeve shqiptare sepse preferojnë më shumë bashkëjetesën me sllavët të afërt në fe sesa me vëllezëritë shqiptarë musliman duke ua penguar realizimin e ëndrrave të kahmotshme të beslidhjes shqiptare për bashkim kombëtar. Ata shqiptarë që nuk e pranuan Islamin, pas përfundimit të Perandorisë Osmane ju bashkangjitën sikur dikurë vëllezërve të tyre serb dhe maqedon dhe për fat të keq u asimiluan totalisht, ky fakt është i njohur më.
… Problemi kyç qëndron këtu, dmth; ‘’Ai që ka Fe (të vërtetë), ka edhe Kombë. Dhe ai që ka Komb por pa fe, se ka as njërën e as tjetrën! Kjo gjë u ndodhi praktikisht të konvertuarëve sllavoshqiptarë ortodoksë që përdorën të gjitha metodat armiqsore për ti penguar këtë drejtë natyrale të kahmotshme shqiptarëve.

Gjatë historisë qindvjeçare e përcjellur mbi barbari antishqiptare e ndihmuar prej monarkive ndaj regjimeve të sajuara nën indoktrinën e pafesisë nga Evroperëndimorët, më e dëmtuar doli Shqiptaria e periudhës Komuniste me frymim ortodokso sllavo-grek, project ky kundër moralit të fesë (islame).

Eshtë ky qëllimi i Filozofisë së botës Perendimore që sjellë aspekte të zhvillimit mbi Civilizim por, pa Kulturën e Moralit dhe Etikës njerëzore, ngase te perëndimi ka ndërruar jetë që moti Digniteti Njeri, një e keqe e madhe e njerëzimit sot e një shekull!

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e Prizren Post.


Etiketa:

Bëni një koment

Arivisti Company