Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Hahn: Ta ndihmojmë Ballkanin Perëndimor

Prizren Post | 10:24 - 17.09.2015

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komisari evropian për zgjerim Johannes Hahn ka deklaruar sot se nuk mund të lejohet që vendet e Ballkanit Perëndimor vetë të luftojnë me valën e refugjatëve, duke tërhequr vërejtjen për rrezikun nga shfaqja e “perdeve të padukshme të hekurta” në Evropë.

Ai ka theksuar se vendet e Ballkanit Perëndimor pa fajin e tyre janë gjendur në një situatë të rëndë për shkak të numrit të madh të refugjatëve që arritën në territorin e tyre.

“Tash kemi problem në kufirin mes Serbisë dhe Hungarisë, kurse nesër ndoshta do të kemi kur përmes Kroacisë do të nisen drejt Sllovenisë apo Austrisë”, ka thënë euro-komisari.

Hahn ka shtuar se kurrsesi s’duhet lejuar që refugjatët të gjenden të ngujuar në vendet e rajonit dhe kërkoi që menjëherë t’u ndihmohet në zgjidhjen e krizës.

“Dua të shoh stabilizim dhe përparim të mëtejshëm, e kurrsesi ngarkesa të reja në rajon”, ka theksuar Hahn.


Etiketa:
Arivisti Company