Hamasi thotë se është i përgatitur për luftë të gjatë me Izraelin


E premte, 17 Nëntor 2023

GAZA – Shefi i byrosë politike të Hamasit tha të enjten se forcat e rezistencës në Rripin e Gazës janë të përgatitura për një luftë të zgjatur me ushtrinë izraelite.

Në një fjalim të regjistruar, Ismail Haniyeh vlerësoi qëndrueshmërinë e popullit palestinez dhe koordinimin e fraksioneve të rezistencës “për të shpërndarë aftësitë e ushtrisë izraelite dhe për ta dobësuar atë në fronte të shumta”.

“Nëse armiku dëshiron një betejë të gjatë, kapaciteti ynë është më i gjatë se ai i armikut tonë dhe rezistenca jonë do të ketë fjalën vendimtare në të”, duke treguar se “rezistenca është e përfshirë në një konflikt strategjik me armikun sionist dhe do të dalë vetëm fitimtare. ” tha ai.

Ai theksoi “fitoret e arritura nga pjesëtarët e rezistencës në terren në Rripin e Gazës”, duke shtuar “heronjtë e rezistencës po shkruajnë faqe lavdie në Gaza, të krahasueshme me homologët e tyre në heroizëm dhe guxim duke i dhënë goditje të dhimbshme ushtrisë së armikut dhe automjeteve të saj”.

“Bota do të dëshmojë se Brigadat Al-Qassam dhe fraksionet e rezistencës mundën pushtimin izraelit në Gaza, siç bënë 18 vjet më parë”, tha ai, duke iu referuar shkëputjes izraelite nga Gaza në 2005.

“Ata nuk do të korrin asgjë tjetër përveç dështimit, zhgënjimit dhe disfatës.”

Haniyeh konsideroi se “banorët e Gazës dhe rezistenca kanë penguar qëllimet dhe planet e armikut për zhvendosjen ose rimarrjen me forcë të pengjeve”.

Në një shënim tjetër, ai bëri thirrje për zbatimin e rezolutave të një samiti urgjent arabo-islamik të mbajtur në kryeqytetin saudit Riad ditë më parë, veçanërisht ato që kanë të bëjnë me “ndalimin e menjëhershëm të agresionit, heqjen e rrethimit të Gazës, mbrojtjen e shenjtërive dhe realizimin e aspiratat e popullit tonë për liri, kthim dhe pavarësi”.

Ai theksoi gjithashtu rëndësinë e “thirrjes së shpejtë të një komiteti të përbërë nga disa vende të ngarkuara me monitorimin e zbatimit të vendimeve të nxjerra nga samiti”.

Etiketa: , , , ,