Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Haradinaj: Ushtria bëhet brenda 90 ditësh nga fillimi i punës së Qeverisë

Prizren Post | 21:35 - 22.05.2017

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Nga fillimi i punës së Qeverisë mundet mos me shku 90 ditë ose mundet me shku por unë mendoj se kohë optimale mendoj se është i mujshëm”, theksoi Haradinaj.

“Pra serbët e Kosovës po të ishin në veti dhe po të logjikojshin pa ndërhyrje të Beogradit do ta votojshin ushtrinë se është në të mirën e tyre, sepse ata jetojnë këtu. Kur ka siguri për të gjithë ka siguri edhe për ata”, tha Haradinaj në emisionin ‘Debat’ në RTK.

“Nëse serbët nuk e kuptojnë këtë e unë do t’ua sqaroj në mënyrën më të drejtë e më të mirë do të zgjidhen rrugë me lëvizë me ushtrinë. Ne kemi bisedu edhe me aleatët dhe ata janë të interesum që marrja ose dhënia e mandatit bëhet kushtetues dhe ne jemi për që nënkupton 2/3. Besoj që kjo arrihet se shqiptarët të gjithë e dhënë përkrahjen, komunitetet etnike të gjithë do e dhënë por do ta japin edhe serbët. Me siguri do të ketë serbë mjaft të mençur që e kuptojnë se është në interes të sigurisë së tyre kjo”, theksoi Haradinaj.

Haradinaj tha se nëse do të marrë besimin e qytetarëve ka shumë synime që beson t’i arrijë brenda 3 mujorit të parë të punës.

“Prioritetet e Qeverisë janë të shumta. E di që aplikimi shtesave për fëmijë mund të merr pak më shumë kohë sepse duhet me bë planifikim buxhetor, dojmë me e nda këtë kartonin e gjelbër për diasporën. Janë 100 veprime prioritare që kanë të bëjnë me rendin dhe ligjin, kanë të bëjnë me sigurinë në vend”, tha lideri i AAK’së.

“Sigurojmë me e mrri një ditë që edhe në e harrofsh kerrin çelë mos me u tutë që ta prekë dikush, ose e ke lanë shpinë vetë e mos me u tutë, ose të ka dalë fëmijë vetë në rrugë e mos me u tutë pra pos shkojmë kan një opsion i një vendi të sigurt”, tha ai.


Etiketa:

Bëni një koment