I gjithë menaxhmenti në shëndetësi në duart e ushtruesve të detyrës!


E shtunë, 17 Dhjetor 2022

PRISHTINË – Janë bërë rrafsh 70 ditë që dikasteri i shëndetësisë është pa ministër.

Drejtimin e kësaj ministrie nga 7 tetori e ka Dafina Gexha-Bunjaku si ushtruese e detyrës, pas dorëheqjes së Rifat Latifit.

Për deputetin opozitar dhe ish-ministrin e Shëndetësisë Armend Zemaj, kjo situatë po konsiderohet si papërgjegjësi politike, njofton Klan Kosova.

Gjendja në këtë sektor sipas tij është degraduar edhe më shumë përkundër problemeve të shumta që i ka pasur kjo lëmi.

Mirëpo edhe një institucion tjetër vartës po kaq i rëndësishëm, ShSKUK-ja udhëhiqet me ushtruese të detyrës tash e katër muaj.

Madje nuk dihet se kur bordi do ta shpallë konkursin për këtë pozitë zyrtare. Lidhur me këtë televizioni nuk ka marrë përgjigje tash e sa javë.

Veçse në kohën kur Valbon Krasniqi ishte zgjedhur drejtor me mandat trevjeçar, procedurat e rekrutimit kishin zgjatur tre muaj.

Deputeti Zemaj thekson se në këtë sektor nuk ka dialog të mirëfilltë dhe se ka kaos institucional, derisa për ta mbuluar këtë ai ri-kujton se për këtë qëllim ishte formuar edhe Komision Ekzekutiv i Shëndetësisë por pa asnjë rezultat deri më tani.

Edhe Fondi i Sigurimeve Shëndetësore, Inspektorati, Agjencia për Produkte dhe Pajisje Mjekësore në udhëheqje kanë ushtrues detyre.

Etiketa: ,
Të fundit