Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

iPhone 6, emri dalja ne treg dhe informacione te tjera.

Prizren Post | 12:34 - 30.06.2013

Nese ka nje gje te sigurt per iPhone 6, eshte qe Apple ka planifikuar ta nxjeri ne treg veren e vitit 2013.

Megjithatë, ka disa konfuzion mbi emrin e telefonit i ri, do të jetë 6 iPhone apo iPhone 5S. Po maarim te mireqene emrin iPhone 6, edhe pse sipas thashethemev ai mund te quhet iPhone 5s.

Ka shumë të debatit mbi atë se si do të quhet iPhone i ri.   Nëse do të ndiqni strategjinë e emërtimin të Apple, atëherë iPhone 5S do të jetë zgjedhja më e mundshme. Po ti referohemi rasteve te meparshme, Apple nxori ne treg iPhone 3GS pas modelit 3G. E njejta gje ndodhi dhe me iPhone 4 me dizenjo te re dhe më pas nxori në treg modelin e ri iPhone 4S. Duke arsyetuar keshtu, iPhone 5, i cili prezantoi ekranin widescreen, duhet të pasohet nga një përmirësim tjeter me iPhone 5S. Eshte e nevojshme qe versioni i ri te kete permiresime te ndjeshme pasi versioni i fundit iPhone 5 nuk u prit me shume entuziazen pas problemeve ne hardware dhe hartes Apple.

Karakreristikat e iPhone 6

Është menduar tani se iPhone 6 do të ketë një ekran Sharp IGZO (Zink oksid indium galium). Kjo teknologji e re mundëson ekranet që përdorin më pak energji dhe është dukshëm më i hollë. Thashethemet sigurisht filluan kur teknologjia Sharp IGZO u shfaq në CES 2013.

Eshtë e mundur që  iPhone 6 do të ketë një ekran Super HD, por nuk ka detaje për zgjidhjen e ekranit ose madhësia e tij. Supozohet se Apple do të qëndrojnë me formatin e ri widescreen ajo që prezantoi me iPhone 5. Hapesira e magazinimit mendohet te jete 64 GB por ajo mund te shkoj deri ne 128 GB i aplikuar ne iPad 4.

iPHONE 6 SMART BEZEL

Një nga gjërat që tërheq njerëzit në iPhone është lehtësinë e përdorimit dhe thjeshtësia. Megjithatë, Sitemi Operativ iOS nuk ka ndryshuar, kështu që Apple mund edhe të fus mënyra të reja për të bashkëvepruar me telefonat e saj në mënyrë që të qëndrojnë përpara konkurrencës. Apple prej disa kohesh eshte duke kerkuar per nje teknologji te re per Smart Bezel.

iPhone 6 Processor

Eshte e vështirë të gjykosh se çfarë Apple do të bëjë me procesorin, por ne do të presim një model të përditësuar në iPhone 6. Aktualisht iPhone 5 ka një processor dual-core Apple A6, por një quad-core Apple A7, duke përdorur ARM Cortex A15-based cores, eshte imundshem.

ÇMIMI i iPhone 6

Apple zakonisht modelet e saj të reja  i nxjer në treg me të njëjtin çmim si ato paraardhëse, dhe ne nuk mund të mendohet qe te jene me te larta duke pasur parasysh veshtiresite ne treg dhe konkurences . Duke pasur parasysh se iPhone 16GB nuk del me, pritet qe modeli 32GB të kushtojë 529 £, modeli 64GB £ 599 dhe modelin 128GB £ 699.


Etiketa:

Bëni një koment