Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Ja si e ka realizuar skenarin e Kumanovës Shërbimi Sekret i Maqedonisë

Prizren Post | 00:30 - 16.05.2015

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Shkup – Zbulohen prapaskenat e infiltrimit të shërbimit sekret maqedonas dhe atij serb në grupin e armatosur që u bë sebep për granatimin çnjerëzor të Kumanovës më 9 maj.

Një burim ndërkombëtar i tesheshi.com, i kyçur në organet e sigurisë rajonale, bëri të ditur se strumbullarët e lëvizjeve që solli skenarin makabër kanë qenë tre agjentë shqipfolës të shërbimit sekret të Maqedonisë, apo DSK që drejtohej deri para pak ditësh nga Mijakllov.
Njerëzit e infiltruar të DSK kanë joshur ish ish luftëtarët e UÇK-së, duke i ‘gënjyer’ ata për gjendjen e vështirë të Shqiptarëve për një sulm të policisë Maqedoni mbi shqiptarët ndërsa që pak vetave iu premtuan edhe para. Grupin e shqiptarëve agjentët maqedonas e dërguan në ‘lagjen e Trimave’ në Kumanovë, drejt vdekjes, masakrimit dhe arrestimi të tyre.

“I tërë skenari famëkeq i vrasjeve dhe arrestimeve të shqiptarëve në Kumanovë është përgatitur me kujdes nga kryeministri i ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë Nikolla Gruevski, Ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska dhe shefi i shërbimit sekret maqedon, Sasho Mijallkov”. kanë njoftuar burime të portalit ‘tesheshi’ nga institucione ndërkombëtare që janë të vendosura në Kosovë me kushte të anonimitetit.

Në tërë këtë operacion famëkeq kanë qenë të përzier direkt edhe disa shërbime sekrete të shteteve fqinjë që janë armiqësore ndajë shqiptarëve, ka thënë burimi duke mos dashur të preçizojë se për cilat shtete bëhet fjalë. Në pyetjen e ‘tesheshi’ se mos këtu bëhet fjalë për shërbime sekrete të Serbisë, Rusisë e Greqisë, burimi, “as nuk ka pohuar as nuk ka mohuar”.
Joshja e shqiptarëve të Kosovës ka ndodhur në atë mënyrë pasi që krerët e Shtetit Maqedon kanë autorizuar tre agjentë shqiptarë të shërbimit sekret maqedon që të rekrutojnë shqiptarë të Kosovës në këtë operacion me qëllim të inskenimit të një sulmi ndaj Institucioneve të Maqedonisë.

Ndërsa që ne opinionin ndërkombëtar të shpërndajnë informacion se Shqiptarët e Kosovës dhe të Shqipërisë, sulmuan Maqedoninë me qëllim të destabilizimit të vendit, në anën tjetër Qeveria Maqedonase të forcojë pozitat e veta pas skandaleve të shumta që po ndodhin në Shkup si dhe të shtypë kërkesat e shqiptarëve me bekimin e ndërkombëtarëve.
Agjentëve shqiptarë të maqedonisë, krerët e qeverisë: Gruevski, Jankullovska dhe Mijallkov iu kanë dhënë sasi të parave të pa kufizuara me qëllim të rekrutimit të shqiptarëve dhe formimin e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare të re.

Operacion ‘sekret’ i shtetit maqedon ka filluar në fund të muajit shtator dhe fillim të muajit tetor të vitit 2014, pasi që një agjent shqiptar i shërbimit sekret të Maqedonisë ka kontaktuar shqiptarë e Kosovës, kryesisht ish luftëtarë të UÇK-së, me shumicë nga rajoni i Dukagjinit.
Djemve të UÇK-së, agjenti Maqedonisë fillimisht iu është ankuar për gjendjen shumë të rendë në të cilën po kalojnë shqiptarët e Maqedonisë, me mundësinë e një sulmi të policisë dhe Ushtrisë së këtij vendi mbi popullatën civile shqiptare.

Agjentet iu kanë kërkuar ish-pjesëtarëve të UÇK-së, që t’i ndihmojnë shqiptarët e Maqedonisë, gjë që edhe u pranua nga këta të fundit ka thënë burimi ndërkombëtar i portalit ‘tesheshi’. “Financiarisht nuk do të kemi asnjë problem pasi që kemi edhe përkrahjen e Qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës si dhe të partive Politike shqiptare të Maqedonisë”, iu ka thënë agjenti i shërbimit Sekret Maqedon, ish ushtarëve të UÇK-së ka thënë burimi.
Në fillim janë kontaktuar krerët e këtij grupi diku rreth 3-4 veta, e që burimi nuk ka dashur t’i identifikojë se cilët janë ata, më pastaj janë rekrutuar edhe anëtarë të tjerë duke mos ditur se po shkojnë drejtë vdekjes dhe se janë të tradhtuar që në fillim. Për çdo bisedë që është kryer, agjenti maqedonas ka njoftuar Sasha Mijallkovin duke i dhënë të gjitha detajet rreth personit të rekrutuar.

Personave të rekrutuar agjenti i shërbimit Maqedon iu ka thënë se do t’iu japë nga 100 mijë euro, në mënyrë që ata të bëjnë biznes si dhe të garantojnë familjet e tyre në Kosovë në aspektin ekonomik. Se të arrestuarve në ‘lagjen e Trimave’ në Kumanove iu janë premtuar nga 100 mijë euro, e konfirmojnë edhe familjaret e tyre. ‘tesheshi’ ka kontaktuar me familjen e një personi të arrestuar nga Maqedonasit të cilët kanë konfirmuar se djalit iu janë premtuar 100 mijë euro nga shokët e tij.

“Djali i im rreth dy javë para ngjarjes që ndodhi në Kumanovë, më ka thënë se po shkojë në Shqipëri, atje disa miq mi kanë gjetur 100 mijë euro për të bërë biznes, para këtu që si më ka thënë djali do t’i kthente kur ati t’ia jep Zoti”, ka thënë babai i një të arrestuari me kusht të anonimitetit e që identiteti i tij është i njohur për redaksinë e ‘tesheshi’.
Burimi ndërkombëtar më tutje i ka thënë tesheshi se e tërë ngjarja ka filluar në fshatin Gushnicë. Sipas tij, Gushnica është fshat malor që ka diku rreth 10 shtëpi të banuar me shqiptarë dhe një post policore ku për çdo ndërrim kanë punuar nga 4 policë të shtetit të Maqedonisë.

Në këtë post policore në Gushnicë, sipas burimit kanë qenë të deponuara 4 armë automatike AK 47 si dhe 4 revole, 10 ditë para ndërhyrjes së grupit të Shqiptarëve në këtë postë policore janë dërguar nga Shërbimi Sekret i Maqedonisë 64 armë automatike AK 47 si dhe 64 revole, të cilat më pas janë marr nga grupi i shqiptarëve të rekrutuar nga maqedonët.

Në operacion e sulmit ndaj postës policore në Gushnicë ka marrë pjesë personalisht edhe pjesëtari i Shërbimit sekret maqedon, emri i të cilit është i njohur për redaksinë. Kryeministri i ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë Nikolla Gruevski, Ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska dhe shefi i shërbimit sekret maqedon, Sasho Mijallkov, gjatë tërë kohës kanë qenë të njoftuar për gjoja sulmin në posten e Gushnicës si dhe për çdo lëvizje që ka bërë grupi në territorin Maqedonisë.

Agjenti shqiptar i Shërbimit Sekret Maqedonas, tri ditë më parë iu ka thënë grupit të Shqiptarëve se Policia dhe ushtria maqedonase do të sulmojë shqiptarët në Kumanove më 12 maj, ndërsa që ne kishte qenë mirë që të shkojmë në Kumanove, në mënyrë që djemtë të njihen me terrenin aty. “Në ‘lagjen e Trimave’ në Kumanovë nga i tërë grupi kanë qenë të armatosur vetëm 14 veta me AK 47 si dhe me një sasi shumë të vogël të municionit, të tjerët kanë pasur ndonjë revole ose thikë. Mos marrja e armatimit nga të gjithë pjesëtarët e grupit është bërë me qëllim të gjoja të lëvizjes më të lehtë dhe pa rënë shumë në sy tek autoritete dhe popullata. Për këtë arsye ka ardhur deri tek dorëzimi i grupit, pasi që ata kanë ngelur pa municion, ndërsa që shumica e të arrestuarve as që kanë shkrepur ndonjë plumb, por ka edhe të atillë që fillimi i luftimeve i ka zënë në gjumë” ka thënë burimi i tesheshi.com.

Grupi i shqiptarëve në ‘lagjen e Trimave’ pas të shtënave të para ka kuptuar se janë të tradhtuar dhe kjo ka bërë që një pjesë e tyre e madhe të dorëzohen tek policia maqedonase. Krerët e Maqedonisë të informuar nga agjenti i tyre me hollësi për personat që gjendeshin në ‘Lagjen e Trimave’, vendin ku ata janë strehuar dhe armatimin e pakët që e kanë me vete kanë filluar operacionin në kapjen dhe asgjësimin e grupit ‘terrorist’ si e quanin ata.

Operacioni i forcave policore maqedonase që në fillim të tij, doli nga kontrolli pasi që hasën në një rezistencë nga grupi i shqiptarëve. Është shumë e paqartë se si janë vrarë policët maqedonas, shqiptarë e serbë bashkë, pasi që policia kishte të gjitha informacionet për grupin dhe nga sa plumba e municione i ka çdo njëri. Burimi ndërkombëtar ka theksuar se “ka dyshime të bazuara se policët maqedonas janë vrarë ndër vete sipas skenarit të policisë sekrete të Mijallkovit me qëllim që tek popullata të paraqesë se terroristet nuk kursejnë askënd”.
Operacioni sekret i Gruevskit, Jankullovskës dhe Mijallkovit, që në ditë e para është dekonspiruar nga Shërbime të inteligjencës të NATO-së, KFOR-it, AKI-së, SHiSH-i i Shqipërisë etj, por mbetet mister mos parandalimi i këtij skenari. Për të gjitha këto me kohë kanë qenë të njoftuar si Prishtina ashtu edhe Tirana zyrtare ka thënë burimi ndërkombëtar për portalin “tesheshi’.


Etiketa:

Bëni një koment