Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Këto janë vendet e pakta që kanë arritur të mbyllin të gjitha borxhet që i kanë FMN-së

Prizren Post | 20:43 - 14.05.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sipas statistikave të vlerësuara nga FMN-ja, sot, 70 vende i kanë miliarda dollarë borxh Fondit Monetar Ndërkombëtar me 189 vende anëtare.

Vendi që i ka më tepër borxhe FMN-së është Portugalia me mbi 21 miliardë dollarë.

Ajo ndiqet nga Greqia me 16,6 miliardë dollarë dhe Ukraina me 11,3 miliardë dollarë borxh.

Në vend të katërt vjen Pakistani me 5,8 miliardë dollarë dhe në vend të pestë Irlanda me 5,5 miliardë dollarë.

Numri i vende që kanë arritur të mbyllin të gjitha borxhet që i kanë FMN-së është shumë i ulët.

Vendet që kanë mbyllur borxhet janë Agjentina (2006), Brazili (2005), Koreja e Jugut (2001), Islanda (2015), Letonia (2013), Hungaria (2013), Maqedonia (2015), Rumania (2015), Rusia (2006) Turqia (2013) dhe Uruguay (2006).


Etiketa:

Bëni një koment