Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Këto ushqime preferohen për qarkullim më të mirë të gjakut

Prizren Post | 16:43 - 24.06.2018

Qarkullimi i mirë i gjakut mund të krahasohet me një impiant të mirë hidraulik, që furnizon me ujë qytetin, ndaj duhet kujdes për të gjithë tubat, qendrorë apo edhe më të vegjël, furnizues të “shtëpive” të vogla.

Ushqimi ndikon drejtpërdrejt në qarkullimin e gjakut, ndaj duhet të kemi parasysh çfarë është mirë të konsumojmë dhe çfarë jo, për një shëndet të mirë.

Kështu, për një qarkullim të mirë të gjakut preferohen ushqimet si:

drithëra integrale
peshk
kanellë
xhinxher
rozmarinë
qepë
vaj ulliri
verë
domate
shalqi
arra
mjedër
mana
boronica
ananas
banane
agrume
lëpjeta
hithra
fasule

Ndërkohë duhet të kemi parasysh të shmangim konsumimin e disa ushqimeve të tjerë, si: salcat ragu me përmbajtje


Etiketa:
Arivisti Company