Kosova dhe Banka Europiane për Investime nënshkruajnë marrëveshjen për rehabilitimin e Linjës Hekurudhore


E enjte, 9 Shkurt 2023

PRISHTINË – Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati dhe udhëheqësi i operacioneve të Bankës Evropiane për Investime për Ballkanin Perëndimor, Matteo Rivellini kanë nënshkruar marrëveshjen financiare të financimit shtesë për rehabilitimin e Linjës Hekurudhore 10 në Kosovë.

Marrëveshja në vlerë prej 38 milionë euro synon rehabilitimin e 139 kilometrave të linjës hekurudhore, përkatësisht në sinjalistikë dhe telekomunikacion.

Sipas njoftimit, ky projekt pritet të ketë një ndikim të rëndësishëm në rritjen e shpejtësisë së udhëtimit dhe ngritjen e kapaciteteve për pasagjerë dhe mallra.

“Investimet në linjën hekurudhore pritet të çojnë në një zhvendosje modale nga transporti rrugor në atë hekurudhor, si dhe të kontribuojnë në ndërlidhjen dhe integrimin e transportit rajonal në Korridorin Orient/Lindje-Mesdhe. Projekti veçse ka financim të siguruar, në vlerë mbi 137 milionë euro, nga të cilat rreth 56 milionë janë grant nga Korniza Investive e Ballkanit Perëndimor, ndërsa kjo marrëveshje e ngrit financimin e siguruar për këtë projekt në mbi 175 milionë euro”, thuhet në njoftim.

Etiketa: , , ,
Të fundit