Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Kosova në rrezik të madh shëndetësor, të gjithë po ikin

Prizren Post | 10:38 - 18.12.2018

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

PRISHTINË – Kryetari i Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Blerim Syla, tha se muaji janar do të i gjejë mjekët me revoltë të përgjithshme.

“Na vjen keq prej pacientëve dhe qytetarëve të Kosovës, neve po na neglizhojnë institucionet e Kosovës. Me datën 20 të këtij muaji mbahet këshilli i sindikatës. Nuk shkon më kështu”, tha Syla sot në një intervistë për RTK.

Sipas tij deri më tani 110 kërkesa janë për të dalë në shtetet e jashtme. “Nëse në Gjermani kalon ligji për emigracionin, lehtësohen procedurat për të punuar në Gjermani. Nuk e di, do të ndodhë Shqipëria këtu. Nga Shqipëria kanë ikur shumë mjekë e infermierë”, tha ai.

Syla bëri me dije se për çdo ditë po na ik nga një mjek nga Kosova. “Edhe në vendet e rajonit ka krizë të mjekëve”, tha ai.

Kryetari i Federatës Sindikale të Shëndetësisë Blerim Syla ka kërkuar përmirësim të kushteve për mjekët. “Kërkojmë investime në kushtet e punës, kërkojmë dinjitet të mjekut”, deklaroi ai.


Etiketa:

Bëni një koment