Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Kreu i PSG, nën akuzë për korrupsion

Prizren Post | 07:41 - 24.05.2019

Presidenti i Paris Saint Germainit, Al Khelaifi është në telashe. Gjykatësi Van Ruymbeke e ka vendosur atë në radhët e të pandehurve me akuzën e korrupsionit aktiv në procesin e dhënies së të drejtës së organizimit të Katarit për Botërorin e Atletikës.

Sipas asaj që publikohet në median franceze, Al Khelaifi tentoi të paguajë 3.5 milionë Dollarë ose 3.1 milionë Euro për llogari të ish presidentit të Federatës ndërkombëtare të Atletikës, Lamine Diack me synimin që Doha të fitonte të drejtën e organizimit të këtij botërori në vitin 2017, por në fund IAAF vendosi që botërori i atletikës së atij viti të mbahej në Londër, ndërkohë që Doha do ta presë evenimentin këtë vit në 27 shtator deri në 6 tetor.

Al Khelaifi reagoi nëpërmjet avokatit të tij, Francis Szpiner që në mënyrë të vullnetshme u paraqit në Gjykatë në 20 maj duke deklaruar se informacionet janë të pasakta dhe se akuzat janë të pabaza duke krijuar konfuzion.


Etiketa:

Bëni një koment