Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Kroacia sërish bllokoi rrugën e Serbisë për në BE

Prizren Post | 18:13 - 04.05.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Në takimin e ambasadorëve të vendeve anëtare të BE-së, Kroacia sërish s’e ka dhënë pëlqimin për hapjen e kapitullit 23 në negociata e Serbisë me Bashkimin Evropian.

Pas pazisë disa javore, kryesuesja e BE-së Holanda është përpjekur të arrijë konsensus të vendeve anëtare duke e ngritur këtë çështje në nivel më të lartë vendimmarrës, në nivelin e ambasadorëve, transmeton Koha.net.

Por, siç njofton RTS, përfaqësuesi i Kroacisë ka përsëritur se nuk mund të pajtohet me hapjen e kapitullit 23 duke theksuar argumentet e njohura për kompetencat rajonale të Gjykatës serbe për krime lufte dhe për përfaqësimin e minoritetit kroat në Parlamentin e Serbisë.


Etiketa:

Bëni një koment