Kuriozitete


E premte, 31 Janar 2014

A i dini këto për “Izraelin”?

-A e keni ditur që të gjithë ata që jetojnë në “Izrael” e nuk janë jahudi nuk munden në këtë shtet as të blejnë tokë e as të huazojnë atë?

-A e keni ditur që tabelet e automjeteve të Palestinezëve janë të ngjyrosura në mënyrë që të dallohen nga jahuditë???

-A e keni ditur që qyteti i Jerusalemit edhe pjesa lindore edhe perëndimore nga gjithë bashkësia ndërkombëtare duke përfshirë edhe Amerikën e vlersojnë si teritor i okupuar e jo pjesë të “Izraelit”???

-A e dini që “Izraeli” 85% të resurseve të ujit i ka nda për jehuditë, ndërsa 15% për palestinezët, për shembull në qytetin e Hebronit 85% e ujit është e ndarë për 400 ardhacakë jehudi ndërsa pjesa tjetër 15% është e ndarë për 120000 palestinez që jetojnë në qytetin e Hebronit???

-A e keni ditur që Shtetet e Bashkuara të Amerikës çdo vit ndajnë ndihmë në lartësi prej 5 miliard dollarë për “Izraelin”?

-A e keni ditur që ndihma vjetore që Amerika e ndan për “Izraelin” është më e madhe se ndima që ajo ndan për krejt kontinentin e Afrikës???

-A e keni ditur që “Izraeli” është shteti i vetëm në Lindjen e Mesme që posedon armë bërthamore???

-A e keni ditur që “Izraeli” është shteti i vetëm në lindjen e afërt që nuk ka pranuar marëveshjen për çarmatosje nukleare, duke mbyllur kështu të gjithë rrugët për inspektorët ndërkombëtar???

-A e dini që “Izraeli” ka okupuar pjesë nga dy shtete të pranuara nga bashkësia ndërkombëtare; Libanin dhe Sirinë edhe përkundër rezulucionit të Kombeve të Bashkuara???

-A e dini që “Izraeli” me vite të tëra ka stërvitur vrasës të paguar dhe i ka dërguar në shtete të ndryshme në mënyrë që ti likuidojnë armiqtë e “Izraelit”?

-A e keni ditur që oficirët ushtarak të “Izraelit”, në forcat e mbrojtjes, haptazi kanë urdhëruar që të ekzekutohen robërit e luftës???

-A e dini që “Izraeli” ka mohuar procesin kundër ushtarëve që kanë pranuar se kanë ekzekutuar robër të luftës???

-A e keni ditur që “Izraeli” konfiskon xhirrollogari bankare, biznese dhe pronat e patundshme duke refuzuar të paguaj damshpërblim atyre që u është konfiskuar pasuria???

-A e keni ditur që “Izraeli” e ka hudhur në ajër përfaqësinë diplomatike amerikane në Egjipt, dhe që në ujëra ndërkombëtare kanë sulmuar anijen amerikane duke vrarë 33 dhe duke plagosur 177 marinsa amerikanë???

-A e dini që “Izraeli” egziston edhe përkundër 69 rezolutave të këshillit të Kombeve të Bashkuara???

-A e dini që “Izraeli” i ka përvetësuar rreth 400 fshatra të humbura palestineze duke ju ndryshuar emrat e tyre dhe duke ju ndryshuar dukjen e tyre tërësisht???