Macron e heq gjendjen e jashtëzakonshme në Francë pas plot dy vjetëve


E hënë, 3 Korrik 2017

Paris – Duke folur në Parlamentin e Francës, Macron tha para deputetëve të porsazgjedhur të Asamblesë dhe Senatit se dëshiron t’ua rikthejë liritë popullit të Francës.

“Këto liri janë parakusht i ekzistencës së një demokracie të fortë,” ka thënë ai.

Gjendja e jashtëzakonshme në Francë ka mbretëruar që prej sulmit terrorist në Paris, ku u vranë 130 persona në nëntor të vitit 2015.

Macron ka theksuar se do ta heqë, por nuk e ka treguar datën, transmeton Express.

Etiketa: , ,
Të fundit