Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Mediat serbe: Me Asociacionin e vulosëm humbjen e sovranitetit mbi Kosovën

Prizren Post | 16:52 - 04.09.2015

Beograd – Mediat në Serbi po vazhdojnë të pohojnë se marrëveshjet të fundit në Bruksel mes Kosovës dhe Serbisë e kanë vulosur përfundimisht humbjen e sovranitetit të Serbisë mbi Kosovën.
Dejan Miroviq ofron një analizë të detajuar për portalin “Mendimi i ri politik serb (NSPM)” të marrëveshjeve të nënshkruar mes Kosovës dhe Serbisë.

Ai nënvizon se ngjarjet pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Brukselit të vitit 2013, të pasuar nga marrëveshjet e 25 gushtit 2015, dëshmojnë qartë se Kosova është shtet i pavarur.

Shtetësia e Kosovës është betonuar, pohon Miroviq, kur Serbia nënshkroi që Kosova të ketë kodin e saj shtetëror telefonik, që të hapet ura mbi lumin Ibër, dhe që kryetari i Asociacioni të komunave me shumicë serbë në Kosovë t’i japë llogari Prishtinës.


Etiketa:
Arivisti Company