Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Meta: Lidhja e Prizrenit lartësoi identitein tonë kombëtar

Prizren Post | 14:46 - 10.06.2018

Prizren – Presidneti i Shqipërisës në 140-vjetorin e Lidhjes së Prizrenit tha se kjo Lidhje lartësoi identitein tonë kombëtar dhe i parapriu shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë.

Ai me anë të një postimi në Facebook ka shkruar se edhe shpallja e Pavarësisë së Kosovës e zgjerimi i lirive e të drejtave të shqiptarëve në hapësirat e tyre në Ballkan nuk ndahen asnjë çast nga Lidhja Shqiptare e Prizrenit.

“Lidhja Shqiptare e Prizrenit, si vazhdim i Besëlidhjes së Lezhës të thirrur nga Gjergj Kastriot Skënderbeu, jo vetëm lartësoi identitetin tonë kombëtar por dhe i parapriu shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë. Edhe shpallja e Pavarësisë së Kosovës e zgjerimi i lirive e të drejtave të shqiptarëve në hapësirat e tyre në Ballkan nuk ndahen asnjë çast nga Lidhja Shqiptare e Prizrenit, vizionet e aspiratat e saj. I përjetshëm qoftë kujtimi i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe e paharruar jeta e vepra e themeluesve të saj! Zoti i bekoftë Shqipërinë, Kosovën e mbarë shqiptarët!”, ka shkruar Presidenti Meta.


Etiketa:
Arivisti Company