Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Mitrovica, perlë kombëtare me bukuri të rralla

Fotogaleri5 FotoPrizren Post | 11:17 - 26.01.2017

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mitrovica është, pa dyshim, një ndër qytetet më të rëndësishme jo vetëm në Kosovë, por edhe në gjithë Gadishullin Ilirik e më gjerë.

Qyteti kufizohet nga shpatet e Kreshbardhës (Kopaonikut), Rogoznës, Moknës dhe Qyqavicës. Në këtë trevë priten rrugë të rëndësishme që shpiejnë në mbrendinë e Dadishullit Ilirik, në bregdetin Adriatik, në Detin Egje dhe në Detin e Zi.

Muzeu i qytetit gjendet në objektin e ish-armates serbe dhe në kohën e fundit është konsoliduar mjaft mirë. Puna më e madhe në këtë drejtim është bërë sivjet me restaurimin e kullës së Isa Boletinit në Boletin.

Fotogaleri


Etiketa:

Bëni një koment