Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Mrekullitë e agjërimit në trupin e njeriut

Prizren Post | 23:29 - 30.06.2014

Shkencëtarët thonë se agjërimi shëron më shumë se njëqind sëmundje! Si tensioni i lartë i gjakut, diabeti, astma kronike, sëmundjet e frymëmarrjes, sëmundjet e zemrës, arteriosklerozës, shumë sëmundje të mëlçisë dhe sëmundjet e lëkurës të tilla si alergji dhe ekzemë kronike.

“Por, agjërimi juaj është më i dobishëm, në qoftë se e dini”. {El-Bekare: 184}.

Një fakt mjekësore thotë: “agjërimi rinovon qelizat e gjakut” Nga momenti i parë kur ne agjërojme qelizat e plakura fillojnë të rinovojnë veten sidomos qelizat e gjakut dhe qelizat dembele fillojn të punojë në mënyrë efektive. Shkencëtarët thonë se agjërimi është një mirëmbajtje e vazhdueshme dhe pastrim,operacion për të gjithë trupin dhe trupi ka nevojë për këtë lloj të mirëmbajtjes një herë në vit! Ky është muaji i shenjtë i Ramazanit. Falenderimet i takojne Allahut të Plotfuqishëm i cili urdhëron që ne të kryejnë këtë adhurim të madh.

Shkencëtarët konfirmojnë se kurë e mirë për akumulimin e helmeve të trupit është agjërimi, sepse ajo ndihmon në pastrimin nga qelizat e këtyre helmeve, profeti Muhamed paqja qoftë mbi të thotë: “Agjërimi është mbrojtje” {Transmeton Muslimi}. Në të vërtetë ajo është një mbrojtje prej shumë sëmundjeve, duke rritur aktivitetin e qelizave tona.

Mjekët siguroj se agjërimi aktivizon sistemin tonë imunitar … si rezistencën e trupit rritet kundër të gjitha sëmundjeve.Sistemi imun është një grup i ushtarëve cili mbron trupin nga viruset shumë dhe bakteriet e dëmshme. Prandaj agjërimi është një armë efektive për të ndihmuar trupin për të mbrojtur veten.

Agjërimi është një metodë efektive për të na mbrojtur nga çrregullime psikologjike dhe ka shumë studime për të konfirmuar se agjërimi ndihmon në trajtimin e depresionit dhe për të qetësuar pozicionet hyperactive në tru, ku drogat e zakonshme dhe kimike dështojne për të trajtuar këto çrregullime kronike psikologjike.
A nuk e kemi marrë përfitimet e këtij adhurimi të madh?

Nga Dr. Abdulda’em Al-Kaheel/xhamiambret/


Bëni një koment