Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Myftiu i Turqisë mbajti hutbe në xhaminë e Al-Aksasë

Prizren Post | 01:17 - 16.05.2015

Myftiu i Turqisë mbajti hutbe në xhaminë e Al-Aksasë: Muslimanët e Jerusalemit të ekspozuar ndaj dhunës

Jerusalem – Kryetari i Bordit të Çështjeve Fetare të Republikës së Turqisë (Diyanet), Mehmet Gormez sot mbajti një Hutbe para disa mijëra muslimanëve në xhaminë e el-Aksa në Jerusalem, ku tha se qyteti pas kapjes në vitin 1967 u bë një “terren trajnimi për padrejtësi” , raporton Anadolu Agency (AA).

Gormez, i cili po viziton Jerusalemin, rikujtoi ngjarjet historike në ato zona, duke thënë se ushtarët britanikë hynë në Jerusalem në vitin 1917.

“Pasi osmanët kishin lënë Jerusalemin me ardhjen e ushtrisë britanike, e cila pushtoi qytetin, filluan problemet e mëdha në këtë fushë. Gjithashtu, pasi hebrenjtë pushtuan Jerusalemin në vitin 1967, qyteti u bë skena e secilit prej shkeljeve dhe terren trajnimi për padrejtësi. Në të njëjtën kohë ata filluan gërmimet rreth xhamisë el-Aksa që përbëjnë një kërcënim për këtë objekt të shenjtë për muslimanët “, tha Gormez.

Ai vuri në dukje se muslimanët në Jerusalem janë të ekspozuar ndaj padrejtësisë dhe dhunës.

“Muslimanët në Jerusalem nuk mund të durojnë më këtë mizori në të cilën ata janë të ekspozuar. Ne në Turqi, veçanërisht në Drejtorinë për Çështje Fetare, kemi një detyrim për të mbështetur ju në mënyrë që për të ndaluar padrejtësitë që ju bëhen. Kjo vizitë është vetëm një nga treguesit që ne jemi me ju . Detyra jonë është që t’ju ofrojmë gjithçka që ju nevojitet, “tha Gormez.

Ai theksoi se muslimanët në këtë zonë për shekuj me radhë iu nënshtruan dëbimeve me forcë dhe dhunës.

“Muslimanët në Jerusalem për shekuj qenë të ekspozuar ndaj formave të ndryshme të mizorisë, torturave, masakrave dhe shpërnguljes së detyruar. Ata që jetojnë në këtë territor kanë dështuar për të arritur lirinë fetare, siguri, stabilitet ekonomik dhe drejtësinë politike, përveç gjatë sundimit islam,” tha Gormez./AA/


Arivisti Company