Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Nëse s’e ndalim terrorizmin, brenda një muaji do të arrijë Evropën

Prizren Post | 19:13 - 31.08.2014

Rijad – Terrorizmi mund përhapet shumë shpejt në Evropë dhe në SHBA, nëse nuk do të ndalohet shpejt në Lindjen e Mesme. Kështu deklaroi Mbreti Abdullah i Arabisë Saudite, transmeton Agjensia Shtetërore e Lajmeve e Arabisë.

Kjo deklaratë e Mbretit është bërë gjatë një pritjeje për ambasadorët e huaj, mbajtur në Xhedah.

“Unë kërkoj nga ju që t’ia përcillni këtë lajm, udhëheqësve tuaj. Terrorizmi është një forcë e keqë që duhet luftuar me gjykim dhe shpejtësi. Në qoftë se e lëmë pas dore, jam i sigurtë se pas një muaji ai do të mbërrijë në Evropë dhe një muaj më pas, në Amerikë”, tha Mbreti.

Riadi ka shprehur frikën se mos bëhet shënjestër e xhihadistëve, përfshirë këtu edhe qytetarët e vet, që kanë marrë pjesë në konfliktet në Irak dhe Siri. Gjatë këtij viti, u dekretuan ligje që parashikojnë vite të gjata burgimi për ata që shkojnë jashtë vendit për të luftuar.

Britania ka vënë alarmin për rrezikun e terrorizmit dhe Kryeministri David Cameron ka deklaruar se Shteti Islamik përbën rrezikun më të madh për sigurinë e vendit./shekulli/


Etiketa:
Arivisti Company