Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

OBSH paralajmëroi botën që të vëzhgojë gripin e shpendëve

Prizren Post | 09:48 - 24.01.2017

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gjenevë – Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBS) u bëri thirrje të gjithë vendeve të vëzhgojnë nga afër shpërthimin e gripit vdekjeprurës të gripit shpendëve dhe të raportojnë çdo rast të kalimit të virusit te njeriu.

Drejtorja e Përgjithshme, Margaret Chan, paralajmëroi botën për të qenë e përgatitur për pandeminë e ardhshme të gripit.

“Vetëm nga nëntori i vitit të kaluar, rreth 40 vende kanë raportuar shpërthime të reja të gripit të lartë patogjen te shpendët apo shpendët e egër.

“Zgjerimi me shpejtësi i përhapjes gjeografike të këtyre shpërthimeve dhe numri gjurmëve të virusit aktualisht qarkullim, e kanë vendosur OBSh-në në gatishmëri të lartë.”

Statistikat tregojnë se ka pasur një rritje të papritur në rastet e kalimit të gripit të shpendëve H7N9 te njerëzit që nga dhjetori i kaluar, pavarësisht rasteve të paktë të zbuluar.


Etiketa:

Bëni një koment

Arivisti Company