Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Për një muaj 750 azilkërkues

Prizren Post | 08:39 - 17.03.2014

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Qindra qytetarë për çdo muaj po e lënë Kosovën duke ikur drejt vendeve të Bashkimit Evropian, për të kërkuar “Tokën e premtuar”.

Edhe pse shumica janë të vetëdijshëm se mundësia për të fituar statusin e qëndrimit në ndonjë shtet të Evropës është minimale, ose thënë thjesht “zero”, ata pra po e marrin “botën në sy” me shpresën për të jetuar më mirë.

Shumë qytetarë tregojnë për vuajtjet që i përjetojnë gjatë ikjes ilegale, madje dhe kur shkojnë në BE jetojnë si klandestinë, nën ura e në qiell të hapur, bën të ditur “Zëri”.

Megjithatë duket se nuk ka “shteg” që i ndal kosovarët për të ikur në vendet e Bashkimit Evropian, Francë, Belgjikë etj./shekulli/


Etiketa:

Bëni një koment