Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Putin: SHBA-të janë pjesë e kërcënimeve të sigurisë kombëtare ruse

Prizren Post | 00:19 - 03.01.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Moskë – Një raportim i ri e përfshin SHBA-në si një nga kërcënimet e sigurisë kombëtare ruse për herë të parë, një shenjë kjo se si janë përkeqësuar marrëdhëniet me Perëndimin vitet e fundit.

Dokumenti, “Strategjia e Sigurisë Kombëtare e Federatës Ruse”, u nënshkrua nga vetë Presidenti Vladimir Putin mbrëmjen e Vitit të Ri.

Ai zëvendësoi versionin e vitit 2009, i cili u miratua nga Presidenti i asaj kohe Dimitri Medvedev, kryeministri aktual, që nuk përmendi as NATO-n dhe as SHBA-në.

Në dokument thuhet se Rusia ka arritur të rrisë rolin e saj në zgjidhjen e probleme globale dhe në konfliktet ndërkombëtare dhe se ky rol ka shkaktuar reagim negativ nga Perëndimi.
“Fuqizimi i Rusisë ndodh në sfodin e kërcënimeve të reja ndaj sigurisë kombëtare,” thotë raporti.

“Kryerja e një politike të pavarur, vendore dhe ndërkombëtare, ka shkaktuar kundërveprim nga SHBA-ja dhe aleatët e saj, që po përpiqen të ruajnë dominimin e tyre në çështjet globale”.


Etiketa:

Bëni një koment