Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Rama: Demarkacioni, kusht i pakuptimtë i BE-së për Kosovën

Prizren Post | 16:07 - 08.10.2017

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka kritikuar Bashkimin Evropian për kushtëzimin e liberalizimit të vizave për Kosovën me ratifikimin e demarkacionit me Malin e Zi.

Rama tha se “BE në të njëjtën kohë po negocion me Serbinë, e cila as nuk e njeh pavarësinë e Kosovës.

Në një intervistë për gazetën ‘Standard’ të Vjenës, Rama ka thënë se nuk është e drejtë nga BE-ja e cila është duke negociuar për pranimin e anëtarësimit të Malit të Zi dhe të Serbisë në BE, por jo me Shqipërinë, transmeton Telegrafi.

“Kosovarët dikur kanë jetuar në një shtet në të cilin përkatësia e tyre nacionale dhe statusi i Repubilkës nuk u janë njohur. Kosovarët tani ata kanë shtetin e tyre, por nuk janë në gjendje të lëvizin lirshëm. Ata janë të vetmit njerëz në të gjithë Evropën që nuk mund të dalin nga vendi i tyre dhe krejt kjo për shkak të disa kritereve të pakuptimta Atyre u janë vënë kushte për të fituar regjimin pa viza. BE-ja thotë: së pari duhet të ketë një marrëveshje për demarkacionin me Malin e Zi, ndërkohë që negocion me Serbinë, një vend që madje nuk e ka njohur Kosovën, e lëre më kufijtë e Kosovës”, ka thënë Rama.

Më tej Rama ka thënë se, pavarësisht se çfarë thotë dikush, ai gjithmonë do të interesohet për shqiptarët që jetojnë në vende të tjera, sepse për këtë e obligon Kushtetuta e Shqipërisë.


Etiketa:
Arivisti Company